Evropsko prvenstvo v gorskih tekih -Turčija 2012: Peter Lamovec
7. julija 2012 je potekalo evropsko prvenstvo v gorskih v disciplini gor-dol. Tekmovanje je gostilo mesto Pamukkale (Turčija), med turisti poznano predvsem po apnenčastih jezercih in ostankih starodavnega mesta Hierapolisa.
Tudi letos zelo natančno spremljamo nastope vseh slovenskih Ironmanov. Rezultate 3K Ironmanov, Ironman devičnikov, starih mačkov in uvrstitve na svetovno prvenstvo, ki bo 13. oktobra na Havajih, si oglejte na tej strani.
Še sama ne morem verjeti, da sem prišla skozi cilj triatlona. Mojega prvega triatlona. Če začnem na začetku, moram povedati da nikoli nisem bila neka dobra športnica. Saj sem tu pa tam kaj počela, ampak da bi trenirala?
Race day je vedno nekaj posebnega. Reka garačev. Reka, ki je pri izviru veletok in se oži in oži, ter kapljica za kapljico prečka cilj. Delujoča telesa. Vsak tekmovalec svoja zgodba. Večina ostane očem nevidna. Leva desna. Od ranega jutra do poznega popoldneva. Borba. Dvomi. Pot. Zmaga. Cilj? Ja, res se dogaja na IM!
Sedaj pa tudi jaz lahko rečem, da sem uradno triatlonka. Pred enim letom nisem niti pomislila, da bi šla tekmovat vsaj v eni disciplini, kaj šele, da bi šla teči, plavat in še kolesarit vse troje naenkrat. Prvič sem se spoznala s tem športom preko televizije in se mi je zdelo, oooo joj, sami profesionalci, to je samo za tiste »najboljše«.
Najdaljši in najtoplejši dan v letu je za nami. Mi smo ga obeležili po 3K-ajevsko: kot eno športno srce! Uvodu na stadionu je sledil enako prijeten večer. Poleg druženja smo imeli tudi šolo v naravi.
Učitelja sicer na uro nisva bila najbolje pripravljena. Se opravičujeva (tistim s težavami z orientacijo) in obenem obljubljava, da se bova naslednjič bolje odrezala in se bomo naučili taktike teka na stadionu.
Sicer pa so bile okoliščine idealne. Se lahko mar kdo pritoži, da mu je bilo mraz? Bilo je kot na pravi tekmi, še več imeli smo okrepčevalnico na vsakih 400m (komplimenti Roku in ekipi).
Mi pa smo veselo tekli in šteli do 25. Kaj pa časi? Tokrat močno v drugem planu, samo, da je luštno in naj tako tudi ostane.