Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport Logo 3K Sport, Trik Sport

 
FLORIDA - Kaja, torek 4.11.2008 natisni
 3 bralcem je to všeč. 

Torek, 4.11.2008 

Zbudimo se v precej temačno in oblačno jutro, ki kaj drugega kot še malo poležavanja v postelji niti ne obeta. Počasi tako postajata glavna skrb počitek in regeneracija, zato brez slabe vesti pustim, da se jutro prav počasi odvija. Po obilnem in okusnem zajtrku - kdo pravi da se v Ameriki slabo je - je reden Sašin komentar, se ubadam z mislijo kdaj bi bil najprimernejši čas za tek. Ostali so precej našpičeni, v načrtu imajo enajsto uro ali celo malo prej, mene pa zvije lenoba ter  siv in oblačen dan in namesto v tekaško opremo, skočim pod odejo.  Ko se Anja, Drago, Nataša in Saša vrnejo s teka, prisluhnem njihovim nadaljnim načrtom, ki se gibajo okrog vodnega treninga. Saša, ki jo je druženje s triatlonci že okužilo, naredi razplavanje v našem ogrevanem sedem metrskem bazenu pred hišo, ostali pa se odločimo za malo več aktivnosti.

 

 

Na obali se pogumni pingvini še pofotkamo, skeptično ogedujemo nič kaj prijazno morje, a »što se mora, nije težko« , kot pravijo in se poženemo v valove. In neverjetno, ugotovim, da borba z valovi danes ni več takšen napor in stiska kot prejšnje dni, nasprotno, celo v zabavo mi je. Vprašam se, če se Dragotu in puncama godi podobno. Komaj verjamem, da so naši obrazi celo nasmejani, ne pa zaskrbljeni in resno zbrani kot prve dni in edini razlog, ki nam pade na pamet, je včerajšnja izdatna doza adrenalina iz Buschgardna, kjer so današnji valovi v primerjavi s prostimi padi in lupingi, ki smo jih bili deležni na vseh tistih vlakcih smrti, prava mala šala. V atriju pred bazenom se zbere celotna druščina. Drago je v formi in peče na žaru meso, ostali razglabljamo o umetnosti obvladovanja tehnike menjave gum, kjer sem previdno tiho in kot vedno ponižno razmišljam o tem, da bi res bilo nujno malo potrenirati menjavo. Obenem ugotovim, da nisem edina, da smo vse ženske praktično na istem. Fantje, ki so z nami, imajo bistveno več izkušenj. Mitja je moral že na prvem treningu tukaj na Floridi menjati tubular. Za zvečer naredimo načrt, da bomo povadile, hkrati pa že v tem trenutku močno stiskam pesti, da nam vaje ne bi bilo potrebno preizkušati v praksi na tekmi.Po kosilu me čaka še današnji trening teka, ki ga v svoje zadovoljstvo kar dobro opravim. Po teku me ob hlajenju mišice z ledom, Saša zabava z glasnim branjem izbranih citatov iz  Desine  knjige Panika. Ob njenem branju   se obe reživa kot pečeni mački. Saša vsekakor odlično skrbi tudi za naše dobro razpoloženje, ki ga tudi pritisk tekme zaenkrat še ne zmanjša.Popoldan se vsi skupaj odpravimo proti prostoru, kjer se jutri odpre Expo, kot spremljevalni del tekme. Ko malo pokukamo v šotore, ki jih še polnijo z vso možno triatlonsko opremo, se nam hitro začnejo cediti sline in se že zalotimo kako nas grabi potrošniški vrtinec. Jutri zjutraj ob devetih napademo.Večer zaključimo v našem apartmaju s pizzo in pivom. Pivo je častil Jani, ki je pred par dnevi praznoval rojstni dan. Na trening menjave gum nismo pozabili, največ aktivnosti je pokazala Nataša,  jaz sem menjavo gume trenirala samo pasivno, to je z gledanjem. Anja pa je to opravila že popoldan – je vzela individualne ure z učiteljem.  

 
Komentarji (4)
Dajmo, naši!!!
4 07. NOVEMBER 2008 ob 09:15
Maša
Uf, kako vam zavidam, še zlasti Saši! Me že grabi navijaška strast (http://ironman.com/). Seveda vas bom gledala in navijala za vsakega posebej! Za ostale naše, ki boste gledali preko zgornjega naslova, še številke naših: Nataša 179, Kaja 195, Anja 584 in Drago 1293. Aja, pa še Jani, 1359. Dajte gas!
tomaz13001@yahoo.com
3 05. NOVEMBER 2008 ob 14:36
Tomaž
lepo, samo tako naprej družba...držim pesti, da vam na tekmi uspe kar ste si zadali in se srečni vrnete domov po čestitke.
sobota je dan D
2 05. NOVEMBER 2008 ob 13:24
kaja
Dragi Tone, samo še 3x gremo spat in v soboto ob 12.55 po vašem času se z Natašo poženeva v vodo. Ostali sledijo v valovih. Vse vas lepo pozdravljamo in veseli smo da ste takole z nami!
Tole je pa res fino branje!
1 05. NOVEMBER 2008 ob 09:33
Tone
Kaja, res sem ti hvaležen, ker nam gledalcem takole blažiš napetost pred nedeljsko tekmo. Madonca, že poleti, ko ste delali za Antwerpen, vam nisem bil pretirano zavisten, ko pa ste jeseni še tretjič stopali v cikel, ste se mi že kar malo zasmilili (seveda je del tega usmiljenja tudi zelena zavist, kvapa). Res ste carice in carji, za vsakogar posebej bom navijal v nedeljo. In ker vem, da bom ves nervozen, grem 'sedativno' s TFjem na jesenski krog po PSTju okrog Ljubljane, ravno pred vašim štartom bom nazaj.

Dodaj tvoj komentar

Ime:
Spletna stran:
Naslov:
Komentar: