Naše večletne izkušnje so dobro zagotovilo za izpolnitev vaših pričakovanj.

Priprave na Ljubljanski maraton bomo pričeli v četrtek, 1. avgusta 2024, in nadaljevali do nastopa na Ljubljanskem maratonu ali kateremkoli drugem maratonu v jesenskem terminu (Berlin, Chicago, New York,…).

Program obsega:

 1. Preizkušeni tekaški program za nastop na 10 km, v polmaratonu ali maratonu.
 2. Uvodno testiranje (FTP test ali drug primeren test) – po dogovoru.
 3. Individualen uvodni razgovor o izkušnjah, pričakovanjih, ciljih, ambicijah.
 4. 3x tedensko skupni vodeni treningi. Skupine so majhne, program individualiziran.
 5. On line treningi preko Training Peaksa.
 6. Popust pri skupinski prijavi na LM (v kolikor organizator maratona ta popust nudi).
 7. V vsako enoto vadbe seveda sodi tudi ogrevanje, raztezne vaje, atletske vaje, pospeševanja, iztek.
 8. Dodatni individualni treninški plani (Training Peaks) za vse, ki se odločite trenirati štiri, pet ali celo šestkrat tedensko.
 9. Svetovanje, povezano z vadbo in z nastopom na Ljubljanskem maratonu.
 10. Podpora med nastopom na Ljubljanskem maratonu.
 11. Za začetnike je predviden poseben program glede na stopnjo pripravljenosti posameznika.

Program je pripravljen in izveden tako, da je primeren za tekače vseh starosti, z ali brez tekaških izkušenj. Dolgoletne izkušnje pri delu z ambicioznejšimi tekači zagotavljajo napredek tudi tistim, ki že dlje tečejo in si želijo dodatnega napredka. Znani smo po tem, da nudimo podporo med samim nastopom na Ljubljanskem maratonu.

Prvi trening v okviru priprav bo v četrtek 1. avgusta 2024, s pričetkom ob 18.00. Lahko se nam pridružite tudi kasneje. Zbirno mesto je na makadamskem parkirišču nasproti ZOO.

V naslednjih tednih bomo, glede na interes in dogovor, izvedli testiranje pripravljenosti (FTP test, stopnjevani ali drug primeren test). Rezultati testiranja bodo osnova za pripravo in izvedbo individualnega programa.

Treniramo ob Večni poti, na PST, v Mostecu in na Rožniku. Tečemo tempo teke, fartleke, teke v klanec ter intervalne teke v količini od 7 do 25 km, odvisno od treniranosti, ambicij, tekmovalnih ciljev in planov posameznika. Treningi potekajo ob torkih, četrtkih in nedeljah, in sicer v naslednjih terminih:

Vsak torek in četrtek

 • v mesecu avgustu ob 18.00,
 • v mesecu septembru 17.30,
 • v mesecu oktobru ob 17.00

ter vsako nedeljo ob 8.00 uri.

Cena celotnega paketa priprav (12 tednov, cca 36 treningov) znaša 100 €, za študente 75 €.

POSEBEN POPUST:

Za vse nove tekače, ki se včlanijo v 3K (letna klubska članarina v primeru namenitve 1% dohodnine 3K ŠPORTU znaša 20€) in podajo izjavo o namenitvi 1% dohodnine 3K ŠPORTU, znaša paket priprav 80 €.

Prvi obisk v primeru, da se ne odločite za nadaljevanje vadbe, je brezplačen. Vadnina in članarina se plačata na TRR 3K ŠPORT št. 02033-0256677232. Ob plačilu prejmejo vsi člani tudi praktično darilo.

Zaradi lažje organizacije priporočamo, da se predhodno najavite, sicer lahko tudi kar pridete na prvi trening. Prosimo, da ta razpis razpošljete tudi vsem, za katere menite, da bi se nam želeli priključiti. Vse informacije o naših ostalih programih ter prijavnice dobite tudi na povezavi http://www.3ksport.si/programi.html. Na razpolago smo vam na elektonskem naslovu: sportnosrce@3ksport.si ali telefonu: 031 288544.

Prijavnica

Obrazec – dohodnina

3K ŠPORT

Igor Kogoj

40 let izkušenj v triatlonu

20 let dela v 3K