Maraton v Chicagu  je prav tako znan po svoji ravninski in hitri progi ter je gostil kar štiri svetovne rekorde, vključno z rekordom Kiptuma s časom 2:00:35, ki je bil postavljen leta 2023. Tekma se začne in konča v Grant Parku ter vsako leto prinese tudi neskončno število osebnih rekordov. Tekači uživajo v podpori več kot milijona navijačev, medtem ko tečejo skozi 29 sosesk Chicaga.

Prijava: tudi za Čikaški maraton si je mogoče vstopnico priboriti s kvalifikacijskim časom, ki je nekoliko bolj ohlapen kot npr. v Berlinu, upoštevajo pa le maratonske razdalje, ki morajo biti pretečene v s strani organizatorja določenem časovnem okviru. (npr. za udeležbo v letu 2024, je bilo potrebno kvalifikacijski čas (ki ga najdete na povezavi: APPLY – Bank of America Chicago Marathon) odteči med 1. januarjem 2022 in 16. novembrom 2023). Prijave za prihodnje leto se običajno odprejo v sredini jeseni (npr. za udeležbo v letu 2024 je bilo prijavo s kvalifikacijskim časom mogoče oddati v obdobju od 17. oktobra 2023 do 16. novembra 2023).

Vsi drugi tekači lahko svojo udeležbo pridobijo s srečo v loterijskim žrebom, v kolikor pa te sreče ni, so na voljo še uradni mednarodni turistični operaterji, ki jih organizator objavlja na povezavi: Chicago Marathon (hakuapp.com)