Tomaž se nam je pridružil na plavanju v preteklem letu. Tih, miren, delaven, skromen. Samo svoji zvedavosti se lahko zahvalim, da sem sploh prišel do informacije, da ima za sabo že nastop v IRONMANU.

Pri Tomažu je zaznati gotovost, da bo po zastavljeni poti nadaljeval. Še več, čutiti je željo po nadgradnji doseženega in izboljševanju rezultatov, pri tem pa ne zanemarja drugih njemu ljubih aktivnosti. Upam, da bo Tomaž pri realizaciji svojih ciljev dobil pričakovano in potrebno podporo v okviru našega kluba. Pričakujem, da se bo že v letošnjem letu Tomažu obrestovalo organizirano plavanje in mu uvodna disciplina ne bo predstavljala več take hude ovire, kot je bilo to še lani. 

Igor 

____________________________________ 

Ime in Priimek: Tomaž Pintarič 

Letnica rojstva: 1978 

Končani Ironmani:

LetoKrajČasPlavanjeKoloTekAbsKtg
2008Nagyatad11:54:331:20:275:51:564:33:4193. 

Ali v prihodnosti načrtuješ še kakšno udeležbo na Ironmanu? Verjetno tudi letos na Madžarsko, naslednja leta pa še kam drugam. Velika razlika je med končati Ironman in doseči zelo dober rezultat v Ironmanu. Jaz sem v prvi fazi. 

Kako se spominjaš svojih začetkov v triatlonu? Leta 2007 sem se odločil, da bom na hitro opravil s prvim maratonom. Zaradi pretiravanja sem si poškodoval koleno in to me je privedlo do kolesa in v bazen. 

Kakšni so bili tvoji glavni motivi, da si se odločil za nastop na Ironmanu? Poleg tekaških maratonov sem hotel poskusiti še kaj drugega. 

Koliko ur tedensko nameniš ali si namenil za trening pri pripravi na Ironmana?

 • manj kot 10
 • 10-15
 • 15-20
 • več kot 20

Kakšen pomen ima, ali je imelo članstvo (sodelovanje) v 3K ŠPORTU pri doseganju tvojih Ironman ciljev? Organizirana vadba je nujna za izboljšanje plavalnih zmogljivosti. Ustreza mi skupina v kateri plavam, saj dam več od sebe, kot če bi plaval sam. 

Če hočeš postati Ironman, moraš imeti veliko: (označi stopnjo strinjanja s trditvijo, pri čemer 1 pomeni popolno nestrinjanje, 7 pa popolno strinjanje)

odločnosti in vztrajnosti,1234567
poguma,1234567
denarja,1234567
časa,1234567
fizične moči in vzdržljivosti,1234567
razumevanja in podpore med bližnjimi,1234567
sposobnost usklajevanja svojih obveznosti1234567
veselja do triatlona1234567

Pogosto pa so Ironmani tudi malo: (označi stopnjo strinjanja s trditvijo, pri čemer 1 pomeni popolno nestrinjanje, 7 pa popolno strinjanje) 

egoistični1234567
zakompleksani1234567
mazohistični1234567
častihlepni1234567
(pre)agresivni 1234567
čudaški1234567

Najlepše pri Ironmanu je: Trenutki pred štartom, ko ne veš, kaj vse te čaka tisti dan. 

Najtežje pri Ironmanu je: Uskladiti dobre priprave na Ironman z drugimi obveznostmi.  

Dogodki iz triatlona, ki so ti najbolj ostali v spominu: Glede na svoje plavalne (ne)sposobnosti sem vse karte na Madžarskem stavil na moj neopren, ki zelo izboljša plovnost. Tik pred štartom pa napovedovalec sporoči ‘No wetsuits allowed’, zaradi tople vode v jezeru. Pa saj smo na Madžarskem, nismo na Havajih. Najprej pomislim, da je najboljše, da spakiram pa gremo domov. Na srečo me to hitro mine. Moj prvi triatlon Ironman razdalje bo opravljen, če pridem ven iz vode, saj do takrat še nikoli nisem odplaval niti blizu 3,8km. 

Kaj pa drugi športi, s katerimi si se, ali se še ukvarjaš? Vso mladost sem preživel na nogometnem igrišču. Mi je včasih kar malo žal, da sem ob prehodu v člansko moštvo pustil nogomet in se posvetil drugim dejavnostim. Me prav zanima, kako bi bilo, če bi tisto mladostniško energijo že takrat združil s pravilno prehrano in pametno načrtovanimi treningi. Poleg tega pa še vedno uživam v košarki in plezanju. 

Zakonski stan

 • Samski.
 • Poročen ali v izvenzakonski skupnosti.
 • Ločen.
 • Vdovec.

Število otrok: 0 

Izobrazba:

 • OŠ.
 • SŠ.
 • Višja, visoka ali univerzitetna.
 • Specializacija, magisterij ali doktorat.

Poklic: Elektro inženir 

Zaposlitev:

 • Državna služba.
 • Podjetje.
 • Lastno podjetje.
 • Študent.
 • Upokojenec.
 • Brezposeln.

Kaj poleg triatlona še rad počneš? Se družim ali pa si ogledam kakšen dober film. 

Misel, ki najbolje ponazarja tvoja življenjska načela: / 

Na kaj si najbolj ponosen? Ponosen sem takrat, ko se borim za kaj in dam vse od sebe. 

Kaj bi pri sebi še lahko izboljšal? V letošnjem letu imam cilj preteči maraton pod 3 urami. Plavanje in kolo bo pa na vrsti, ko bom spet staknil kakšno poškodbo.  

S kom bi najraje šel na večerjo: (rangiraj vse kandidate od 1. do 8.)

Norman Stadler2.
Kate Moss1.
Slavoj Žižek8.
Sanja Rozman6.
Brad Pitt5.
Alojz Uran7.
Mick Jager4.
Bill Gates3.

Če bi bil žival, katera bi bil? Pes.