Letos je Igor s 3k-jem že dvanajsto leto zaporedoma organiziral klubske priprave v Medulinu. Kar nekaj nas je, ki se leto za letom vračamo v Medulin in se vsako leto znova že vnaprej veselimo priprav.

Enostavno tako je luštno, da kakršnakoli druga alternativa sploh ne pride v poštev. Medulin s 3k je zakon! Tako je naša ekipa letos štela 70 udeležencev.  Kljub slabšim vremenskim izgledom za prva dva dni, smo komaj čakali, da se podamo na utečene kolesarske in tekaške poti.  Itak se ve , vreme bo – Igor ima »veze« tam zgoraj.

Čeprav so se prvi dan zjutraj oblaki grozeče nabirali in prav divje viharili okoli Poreča, se je naša ekipa neustrašnih kolesarjev, z uvodne runde vrnila mokra le od potu, oplazila jih ni niti kapljica dežja.  Neustrašni so skupaj z vetrom odpihali oblake in slabo vreme, saj je sledilo sveže in sončno vreme, ki nas je razvajalo do konca naših priprav, ki so bile v marsikaterem pogledu priprave rekordov in presežkov.

Že naslednji dan so padli slavni kolesarski intervali na Muntić.  Kar 37 kolesarjev se je podalo na ta kolesarski izziv in skupaj smo vrh Muntiča dosegli 136 krat, Obi je dodal  še polovičko,tako  da smo  naredili 136,5 intervalov. Padel je tudi rekord Muntiča in sicer od table pa do vrha krožišča je dosežen čas 4.35 minute! Težek izziv za naslednje leto !

Tekaško smo vsak po svojih zmožnostih tekli intervale, tempo  kroge okoli polotoka, tekli fartlek ali počasno jogirali, vsak po svojih zmožnostih in motivih, le do avtobusa se letos nismo podali – a kdo  pa je že kdaj videl ta avtobus?!

Četrti dan priprav je kraljevski dan kolesa.  Je popolnoma posvečen kolesarjenju, plavanje in tek odpadeta. Tisti najbolj navdušeni (beri nori) naredijo ta dan 157 km in takih je bilo kar za dve skupini. Malo manj navdušeni smo naredili okoli 100 km –  tri skupine smo se oblikovale, vse z manjšimi variacijami načrtovane trase, potem pa so še navdušeni entuziasti, ki uživajo v obisku okoliških vasi, prečudovitem vonju Istre v tem času, poslušanju ptičjega petja… in takih je bilo navdušujoče veliko. Vseh kolesarjev nas je bilo skupaj 43 in prekolesarili smo 4.590 km. Tudi to ne bo lahek izziv za naslednje leto!

Brez odličnega Katjinega vodenja strečinga bi dan ne bil popoln!

Večere smo imeli popestrene z zanimivimi predavanji, Aleš nas je uvedel v svet istrskih trailov, sam je leto opravil 100 milj Istre! Mič, Dušan in  jaz smo vsak s svojega zornega kota osvetlili udeležbo na največjih maratonih sveta, zadnji dan pa nas je Katja podučila o najbolj tipičnih triatlonskih poškodbah  in o preventivnih ukrepih,  kako se jim kar najbolj učinkovito izognemo.

Skratka, še ene super uspele priprave, na koncu smo si vsi žarečih oči, zadovoljni segli v roke z obljubo, naslednje leto se zopet vidimo v Medulinu!

Kaja Vovk

Foto galerija