Spoštovani 3K sportaši Smile

Drugi 3K SPORT pohod se bo dogajal naslednji vikend, natančneje v soboto, 30. in 31.8.2008, osvojili pa bomo Triglav.

Pohod nam bo vzel cca. 6 do 7 ur v eno smer. Začnemo ga ob 4:30h iz parkirišča v Vojah nad Staro Fužino. Zbor je najpozneje ob 4:00h pri Mercatorju v Ribčevem lazu ali na parkingu v Stari Fužini. Bodite točni (tudi Andrej)! Za skupne prevoze v avtomobilih se dogovorimo individulano.

Opis poti (vodja Gorazd Lemajič, asistent režije Andrej Premk):

Dan 1:
Odpravili se bomo do Triglava in nazaj. Pot začnemo iz parkirišča v Vojah nad Staro Fužino, kjer bomo proti skromnemu plačilu parkirnine parkirali svoja prevozna sredstva. Avto ali dva pustimo pod Vogarjem ali kje bliže pod Planino Blato. Od tu nas bo pot vodila po gozdni poti do Vodnikove koče nad Velim poljem (1817), kjer je možno drobiž pretopiti v kakšen čaj ali podobno. Po krajšem počitku sledi vzpon do Konjskega prevala in levo na Planiko (2401m). Tam se okrepčamo z lahko malico, pustimo prtljago za seboj in se odpravimo na vrh Triglava (2864). Sledi slikanje, krst in spust nazaj na Planiko, kjer bo sledil nočni počitek in temeljita psiho – fizična priprava na naslednji dan.

Dan 2:
V zgodnjem jutru (po dogovoru, vendar pred 7:00h) se odpravimo proti Doliču (2164) in zavijemo na Hribarice (cca.2300). Tu lahko na hitro prinesemo notri obisk zgornjih Triglavskih jezer, kdor še ni videl vseh. In odkorakamo po dolini Triglavskih jezer do Koče pri Triglavskih jezerih (1685). Od tam se odpravimo naravnost proti Planini Jezero(1453). Sledi spust do ceste, še boljša varianta pa je obisk Vogarja (1054). Sledi sestop s Planine Jezero ali Vogar in skok po avtomobile.
  
Vreme bojda BO. Oprema je pohodna, s kakim kosom rezervnega oblačila. Po poti so koče za prehranjevanje ali hrana s seboj (malica naj bo lahka). Zajtrk naj bo močnejši. Poskrbite za hidracijo… voda na začetnem vzponu naj zadostuje do Vodnikove koče. Tam jo lahko tankamo za preostanek poti. Naslednja pumpa je pri Triglavskih jezerih naslednji dan.

Pohodna oprema vsebuje – flis, anorak, kapo, rokavice (hladno vreme na višini), kratke hlače, dolge hlače, dodatne pohodne nogavice, kaka brisača, švic majice, spalna vreča (po želji) – v kočah so deke in posteljno perilo, švic majice (dolgi, kratki rokavi) in še kaj. Nahrbtnik pa naj bo čim lažji.

Dobra volja je obvezna, prav tako tudi zaščita proti soncu. Pohodne palice zaželjene. Kaka kolesarska čelada za prvo pomoč.
 
Interesenti se prijavite Gorazdu Lemajiču na mail gorazd.lemajic@nms.si ali telefonsko 031 864356, najava udeležbe je obvezna zaradi rezervacije prenočišča.
 
Lep pohodni pozdrav,

Gorazd Lemajič in Andrej Premk