Zdi se, da so 3K-jevci v letu 2011 prisotni praktično na celotni slovenski triatlonski sceni in na skoraj vseh pomembnejših prireditvah po Evropi. No, nimam ravno vseh preštetih, pa vendarle so bili 3K-jevci prisotni na kar nekaj tekmah izven Slovenije

Tako sva se tudi midva z Miho odločila, da dodava kamenček v mozaiku te razpršenosti in prepoznavnosti kluba po svetu in tako predstavljava del skupinice Slovencev, ki so se letos odločili sodelovati na pol-ironman distanci in IM distanci na Odprtem državnem prvenstvu Avstrije v triatlonu v vročem in vetrovnem Podersdorfu.

Za oba je bil glede udeležbe na tekmovanjih to pravzaprav športni dogodek leta, saj je Miha prvič uspešno opravil s polovično distanco in tako izpolnil »le« polovico svojih sanj, jaz pa sem se tokrat odločil soočiti se s celotno IM razdaljo, prvič a ne zadnjič.

V enem komentarju sem prebral, da je na eni majčki pisalo »Death before DNF« in tega sva se držala tudi midva ter se odpravila na pot doživetja in poletela skozi cilj.

Nekaj povedo rezultati, nekaj fotografije, nekaj pa vedo predvsem tisti, ki so se že podali na takšno pot, pa naj bo to polovična IM razdalja ali pa celotna IM distanca.

Tudi na morebitne težave (s katerimi sem se soočil v glavnem jaz) sva se spravila s športnim srcem. Na kraju sva imela maloštevilno, a močno navijaško in podporno ekipo (Anja, ki je pripotovala z Mihom in moj brat Martin, ki sta delovala kot eno ob trasi). Vem pa, da so naju v mislih podpirali in navijali še mnogi drugi, ki jih ni bilo tam.

Prisrčna hvala vsem.