S tem prispevkom vas želimo opozoriti na za 3K pomembnejša tekmovanja in dogodke v letu 2023. Izkušnje preteklih let kažejo, da so najbolj prijetna doživetja s tistih tekem in dogodkov, kjer je bil prisoten tudi močan skupinski 3K duh.

Želeli bi, da dokončen koledar tekmovanj oblikujemo skupaj tako, da vanj vpisujete svoje cilje in imamo na enem mestu zbrane vse tekme, ki se jih udeležujemo. Prosimo vas, da tekmovanja, ki se jih nameravate udeležiti v letu 2023, vnesete neposredno v tabelo na TEJ POVEZAVI.

Tabelo 3K dogodkov bomo sproti dopolnjevali z vašimi morebitnimi predlogi, ki so nadvse dobrodošli.

Pomembni cilji so seveda tudi tekme iz koledarja TZS. Udeležba na vsaj eni uradni tekmi je obvezna za vse imetnike licence TZS. Primerne so za vse začetnike, da pridejo v rubriko Moj prvi triatlon in za vse tekmovalce, ki tekmujejo za uvrstitve v Slovenskem triatlonskem ali duatlonskem pokalu ali za naslov državnih prvakov. Za nas so pomembne tudi vse tekme, ki bodo štele za ekipna državna prvenstva. O ožjem klubskem izboru vas bomo obvestili.

3K sekcija daljinskega plavanja

Bojan & kompanija nas tudi letos prisrčno vabi, naj se v čim večjem številu udeležimo tekem daljinskega plavanja. Plavanje v odprtih vodah je namreč najboljši približek “Ironman centrifuge”. Stari Ironmani veste, za kaj gre, za vse nove pa namig – to je prvih 300 m plavanja. Seznam tekem avstrijskega pokala najdete na spletni strani Open-water Austria.

O načinu in možnostih skupinskih prijav vas bomo sproti obveščali.

Veselimo se pestre 3K sezone 2023!

3K ŠPORT