PONEDELJEK- 13.10.2008

ŠPORT: plavanje – skupaj uradnega dela 1800 m (400 m razplavanje, 4 x 50 m vaje za roke, vmes razplavanje)

Spet ponedeljek in začetek  novega delovnega tedna. Še dokaj dopustniško,  zato sem se dela lotila precej »slow motion«. Osem ur je minilo presenetljivo hitro. Že dolgo planiran obisk živalsekga vrta v Zagrebu je spet padel v vodo. Krivec znan, kdo drug kot jaz. Dan kot vedno prekratek,da bi postorila vse.

Popldne pa – oddaja avta v popravilo, nepričakovan obisk, ki je poskrbel za malo več sončka na mojem obrazu. In že se je ura bližala plavalnemu trningu. Pol ure pred treningom že na Kodeljevem. In z  Rokom sva določila, da kar direkt v bazen. Tako sem prve pol ure kravljala, ko pa je ura odbila deveto, so prišli še ostali sotrpini in skupaj smo gulili vaje za prsno plavanje, ki bo na sporedu cel teden.  Presenetljivo dobro  sem se počutila po treningu. Spet ne vem kam je odbila ura, ki je kazala že proti eni, ko sem se odpravila spat.

TOREK- 14.10.2008

Tek: 2 x 5 km

Sploh se ni čudit mojemu težkemu vstajanju glede na prespane urice.  V službi danes že kar pestro;delo, sestanki, telefoni takšni in drugačni. Popoldne je bil dan namenjen pakiranju in pospravljanju, na trening pa mi je vseeno uspelo skočit. Hvala Karmen in Luku, da smo skupaj tekli, saj sama takega rezultata ne bi dosegla.  Sledilo je poležavanje v savni in težko dočakana masaža. Prijetno utrujena sem kmalu zaspala.

SREDA- 15.10.2008

Plavanje: 1900 m (400 m razplavanje, 4 x 50 m vaje prsno, končna 8 x 50 m poudarek na rokah)

Čez dan nič posebnega, običajen delovni dan. Popoldne minilo ob učenju ruščine. Tole bo pa kar zanimivno.  Zvečer pa plavanje, tokrat samo eno uro in ob določenem terminu.  Po končanem trningu se mi je precej mudilo, tako da kar z mokro glavo in sem šla. Pri kolegu smo bili zmenjeni za čokolada party, ki se je spet zavlekel pozno v noč. Na poti proti domu pa sem dočakala bližnje srečanje s policaji, hoteli so vse dokumente, glede na to da sem imela rentan avtomobil, pa še za pihat so mi hotl dat.  A sem dva gospodiča uspela pregovorit, da sta me pustila in mi čim prej dovolila oditi proti domu. Najhuje je bilo to, da se nisem spomnila naslova kje stanujem, razlog itak pozna ura …

ČETRTEK- 16.10.2008 in PETEK – 17.10.2008

Dopoldne služba, popoldneva pa sta bila namenjena selitvi in pospravljanju stvari. Letanju po trgovinah in nabavi najnujnejšega. Zvečer sem si privoščila plavanje in počitek v savni.

SOBOTA- 18.10.2008

Vstajanje že ob pol četrti uri, verjetno vas zanima, kaj se mi je spet pripeljalo. Gremo v Milano. Še prej sem pobrala Tino, da sva skupaj odšli na zbirno mesto od koder smo se  s tremi avtobusi odpeljali proti Italiji. Zanimivo se je bilo voziti ponoči po nekih ovinkih proti Sežani. Razlog je tičal v popolni zapori avtoceste v Divači, ker je nek šofer s kaminom zapeljal v y. In cesto je bilo potrebno zapreti.  Vmes mi je vsake toliko uspelo malo zapreti oči, a kaj ko so bili stoli tako neudobni, da sem komaj čakala vsakršnega postanka, še bolj pa ciljne točke današnjega dne. Malo pred poldnevom smo prispeli v Milano, najprej nekaj malega ogleda znamenitosti, potem pa težko dočakani »prosti čas«. Eni so uživali ob poslušanju rocka na glavnem trgu pred katedralo, drugi so uživali ob srkanju kavice, tretji pa smo se podali v trgovine. Težko se je bilo upreti očem in shooping se je pričel. Časa spet premalo. Sledil je še ogled 32 m visokega kipa Karla Borromejskega v Aroni in pot proti hotelu. Razporeditev po sobah, počitek, sledila je večerja. Postrežba, bolj počasna, še počasneje mislim da ne bi šlo. Za predjed tri žlice pašte, glavna jed krompir, cvetača in narezan sir, sladica pa hruške brez kompota. Mesojedi pa so dobili celo dve rezinici mesa, da se je skozi videlo. Malo razočarni odšli še na sladoled v bližnji lokalčič in se počasi odpravili spat. Malo sem še težila z smsji, da me je cimra prav grdo že gledala pa sem potem tudi hitro zaključila in zaspala.

NEDELJA – 19.10.2008

Da pa ne bom samo počivala, vi pa trenirali sem naredila svoj nedeljski jutranji trening. Urico in pol ležernega tempa okoli jezera Maggiore. Prav prijetno toplo je bilo. Nisem bila sama, veliko tekačev, še več kolesarjev, ki so švigali mimo. Sledil je zajtrk, kjer pa je zmanjkalo večino stvari in smo mnogi ostali brez rogljičkov in še česa, ker so si stare mame malo več privoščile, eni so se sicer razburjali drugi pa smo mirno odšli z jedilnice. Dobro da smo imeli še kje kake skrite zaloge. Po zajtrku smo se z ladjico odpeljali do Borromejskih otokov: Isola Bella, Isola Madre in Isola de Pescatori. Ti se nahajajo v Lombardiji, na zahodni strani jezera Maggiore ki je najzahodnejše od treh velikih predalpskih jezer v Italiji. Znani so po botaničnih vrtovih, vilah in zgodovinskih spominkih. Slikanje, občudovanje lepot, kofetkanje ,…. Popoldne smo se vrnili na avtobus in se odpeljali proti Sloveniji, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.