Na Bojanovo pobudo se nas je nekaj nadebudnežev v soboto, 21. julija, udeležilo Blejskega plavalnega izziva, ki je služil kot generalka pred septembrskim evropskim open water cup-om, ki bo prav tako na Bledu. Najbolj pogumni (Tadeja Moravec in Bojan Rak) so opravili z velikim izzivom (5.000 metrov), medtem ko smo tisti bolj upokojensko navdahnjeni (Igor Oklješa, Rok Tomšič, Andrej Zemljič in jaz) pa smo odplavali krajšo razdaljo (1.250 metrov).

Velikega izziva se je udeležilo 45 fantov in 34 punc, plavali pa so 4 kroge, brez neoprena. 3K barve je posebej dobro zastopala Tadeja, ki je v svoji kategoriji zasedla drugo mesto!

Na krajšo razdaljo se nas je podalo nekaj več 3K-jevcev (skupaj je bilo na startu 36 fantov in 26 punc), pri čemer sta Igor in Rok takoj po startu (ki je bil sicer kar precejšen kaos, tako časovno kot organizacijsko) odvihrala v svojem tempu, Andrej in jaz pa sva krenila vsak v svojem tempu. Igor in Rok sta celotno traso, po naših merjenjih precej daljšo od 1.250 metrov, odplavala složno, izmenjaje si vodstvo, ter tudi v cilj priplavala drug za drugim.

Rok v cilju

Rok je bil za svoj trud nagrajen s tretjim mestom v kategoriji, jaz sem v svoji kategoriji zasedel drugo mesto, najbolje pa se je odrezal Andrej, ki je v svoji kategoriji celo zmagal!

Andrej kot zmagovalec svoje kategorije

Kot zanimivost naj še dodam, da si je devetouvrščeni z velikega izziva očitno zaželel še nekaj ”razplavanja” ter tako za trening odplaval še mali izziv, na katerem pa je absolutno zmagal! Nič, bo treba še malo potrenirat tale open water J

Vsem udeležencev se za udeležbo zahvaljujem in jim čestitam za trud, posebna zahvala pa gre Bojanu, ki mu je spet uspelo zagotoviti številčno 3K udeležbo!