Berlinski maraton je znan po hitri in ravni progi, zaradi česar je priljubljen med tekači, ki si želijo postaviti osebne rekorde. Kot eden od najhitrejših maratonov na svetu je Berlinski maraton prizorišče več svetovnih rekordov.

Poleg odlične proge in navdušenih navijačev tekom celotne trase, je Berlinski maraton tudi zelo dobro organiziran dogodek. Začne se in konča v bližini Brandenburških vrat, kar ustvarja slikovit zaključek maratona, ki vam bo zavedno ostal v spominu.

Prijave: vse o možnih načinih prijav si lahko preberete na povezavi BMW BERLIN-MARATHON: bmw-berlin-marathon.com Podobno kot pri ostalih »major« maratonih, je možna prijava prek kvalifikacijskega časa, doseženega na maratonski razdalji, pri čemer so kvalifikacijski časi za berlinski maraton nekoliko zahtevnejši, je pa časovno obdobje, v katerem morajo biti doseženi, daljše (za udeležbo na izvedbi v letu 2024, je bilo potrebno priložiti dokazilo o rezultatu, doseženemu v zadnjih treh letih). Več o prijavah za leto 2024 si lahko ogledate na povezavi: BMW BERLIN-MARATHON: Lottery (bmw-berlin-marathon.com). Tekači brez kvalifikacijskega časa si lahko udeležbo zagotovijo prek loterije (navadno se prijave za loterijo pričnejo zbirati v zgodnji jeseni), v kolikor v loterijskem bobnu nimajo sreče, pa so na voljo tudi mednarodne potovalne agencije. 3K tekači smo za Berlinski maraton preizkusili agencijo Terramia in njihove storitve lahko le pohvalimo.

Če želite prebrati nekaj 3K članskih vtisov s tega maratona, jih izvolite tule:

Nina Rismal (Berlinski maraton 2022): Berlin 2022: “Konec dober, vse dobro.” – Nina Rismal | 3ksport.startengine.si

3K ekipa (Kaja Vovk, Mitja Sojer, Petra Sluga Kuharič, Primož Rot, Klavdija Margon, Iztok Lemajič, Janko Kryzanovski, Nataša Grum, Andrej Gorišek, Boštjan Gačnik in Mitja Bukovec) (Berlinski maraton 2023): Berlinski maraton 2013 | 3ksport.startengine.si

3K ekipa (Peter Grilc, Peter Venturini, Samo Rozman, Slobodan Jovanovski) (Berlinski maraton 2012): 3K na maratonih Berlin in Amsterdam 2012 | 3ksport.startengine.si