Četrta tekma za A CUP je bila v idiličnem jezeru Hallstatter See pod znamenitim Dachsteinom. S 125 m je to najgloblje jezero v Avstriji, ki se napaja s čisto vodo iz ledenika pod Dachsteinom preko reke Traun. Mesto Hallstatt pa je pod UNESCO-vo zaščito. Znano je po rudnikih kamene soli; tu se nahaja najstarejši, javnosti dostopen, rudnika na svetu, v katerem je sedaj muzej. Organizator te tekme je avstrijski IRON MAN Bernhard Holl, ki je l. 2003 opravil s Hawai.

Jezero je imelo okoli 22 stopinj, ozračje pa je bilo pregreto na 35 stopinj. Ob 10 uri so nas odpeljali z ladjo na drugo stran jezera. Živčki so bili neprestano na trnih, kajti še nikoli nisem preplaval 10 km; vedel sem, da zmorem, če le ne bo težav s krči. Na startu nas je bilo 65 plavalcev. Med plavanjem smo morali trikrat iz vode, kjer smo se okrepčali z geli in tekočino. Po eni strani je postanek tudi problematičen, ker ti sesuje ritem in pri plezanju iz vode obstaja nevarnost krčev. Na srečo sem bil, s pravšno mero, podkrepljen z geli in s SALT STICK kapsulami, tako da se mi je izteklo, kot sem si želel.

Po zadnjem postanku sem imel še 2,3 km do cilja in te razdalje sem se lotil po Rokovih navodilih-napad; seveda če se dobro počutiš. V tem odseku sem se otresel skupine petih plavalcev in nato sem skušal ujeti še tri, ki pa so bili kakih 100 m pred mano. Toda z vztrajnostjo sem jih tik pred ciljem ujel in dva tudi prehitel. Za skalp tretjega pa mi je zmanjkalo 5 sekund; bil bi pa to res pravi skalp, saj je bil pred mano Marcelo Bonde iz Argentine, ki je bil lani v A CUP-u tretji v skupni razvrstitvi naše kategorije. Omeniti moram, da je moja kategorija v A CUP-u +41 in glede na to sem s svojim rezultatom zadovoljen. Planiral sem 3h 2 min, plaval pa 2 h 58 min, za sabo sem pustil dva boljša plavalca, res pa je, da me je prehitel prijatelj iz Maribora, toda ne v skupni razvrstitvi A CUP-a. Če bi bile kategorije na 10 let, tako kot na Hrvaškem, po tem bi bil četrti na tej tekmi, v skupni razvrstitvi pa bi celo vodil.

Teden dni pred polovičko v Zell am See-ju pa imamo zadnjo tekmo A CUP-a na 5 km. Če se mi še kdo pridruži, vas bom zelo vesel.

Rezultati 

poroča Bojan Rak