ŠILO-CRIKVENICA 3,5 km: Bojan R., Igor O., Rok T., Samo in Tadeja (manjkata Beno in Ines)

Letos sem glavni krivec za kasnejšo objavo poročila open water plavanja za sezono 2019, saj me je bolezen prikovala na posteljo, Igor Oklješa in Obi pa sta vestno opravila svoje delo in v roku pripravila TABELO.

Rezultati minule sezone so objavljeni TUKAJ.

Naj navedem nekaj statističnih podatkov:

V letu 2019 nas je samo 17 3k-jevcev sodelovalo na open water tekmovanjih, a tekmovali smo na 26 različnih tekmah, kar je enako kot predhodno leto. Preplaval sem 93 km, kar je največ, sledi Tadeja s 55 km, Obi s 40 km, Igor O. je preplaval 14 km, Miha 12 km, Tomaž in Aleksandra 9 km, Samo pa 5 km.

Nastopil sem na 18 tekmovanjih in s tem potisnil Tadejo na drugo mesto, ki je imela 16 nastopov.

Letos se nam je pridružilo sedem novih zanesenjakov: Miha, Tomaž, Aleksandra, Ines, Beno, Vita in Lana. Osem nas je tekmovalo na več kot eni tekmi, in to v petih ligah: CRO CUP (Croatia cup), A CUP (Austria cup), ASO CUP (Austria swim open cup), KP CUP (Kvarner pliva cup) in JARUNSKA LIGA.

DP2

FAKERSEE 5 km; 1,5 km: Bojan R., Obi in Aleksandra

V končni razvrstitvi CRO Cup-a sem zmagal v kategoriji (dostop do rezultatov na TEJ POVEZAVI), v A CUP-u pa sem dosegel tretje mesto (dostop do rezultatov na TEJ POVEZAVI).

Posebej moram izpostaviti Tadejo, ki je skoraj na vseh tekmah stala na zmagovalnih stopničkah. Omembe vredna je še tekma CRO CUP-a v Šilo-Crikvenici, kjer sem priplaval drugo mesto, Tadeja in Ines pa tretje. Na tej tekmi nas je tekmovalo kar sedem 3k-jevcev, tako da je bila v tej sezoni to paradna tekma za klub.

DP3

ŠILO-CRIKVENICA 3,5 km: trije nosilci medalj iz 3k-ja

DP4

ŠILO-CRIKVENICA 3,5 km: Vidi se, da treniramo v isti progi – skoraj istočasno v cilju

Posebno pohvalo si zasluži tudi Miha, ki je bil 2. na Vrbskem jezeru na 9 km in 3. na hrvaškem državnem prvenstvu na 3 km v 50 metrskih bazenih. Fuad je bil na svetovnem prvenstvu v J. Koreji na 3 km odličen 10. Aleksandra je zmagala na Fakerseeju na 1,5 km, na Bledu pa je bila 3. na 1,25 km. Oba Tomaževa rezultata iz Limskega kanala in Poreča pa tudi ne moremo zanemariti, saj sta bila dosežena v zelo močni konkurenci.

Tekma na Klopinskem jezeru, ki je bila do sedaj tradicionalno najmnožičnejša klubska tekma, pa to verjetno to ne bo več, saj organizator neprestano prestavlja termin.

DP5

OMIŠ 10 km: štirje mušketirji-nosilci medalj iz Slovenije (desno Bojan R.)

Za letošnjo sezono triatloncem in seveda ljubiteljem open water tekmovanj priporočam sledeče tekme:

–    Bled: 5km: 1,25 km; (NEO ni dovoljen, 11.07.2020) https://www.bled-swimming.com/

–    Klopinsko jezero: 6,6 km, 3,3 km, 1,9 km (NEO dovoljen, 08.08.2020) https://www.alpenadriaswimcup.at/klopeinersee

–    Šilo – Crikvenica: 3,5km (NEO ni dovoljen, 15.8.2020) http://www.rivieracrikvenica.com/en/crikvenica/110th-silo-crikvenica-swimming-marathon

–    Porečki delfin: 1,5km; 3km; 5km (NEO dovoljen, 22.8.2020) https://www.valamar.com/hr/porecki-delfin

–    Vrbsko jezero: 10 km; 5km; 3 km; 1,5 km (NEO dovoljen, 12.09.2020) https://www.alpenadriaswimcup.at/woerthersee-querung

–    Portorož: 10 km; 5 km; 3,4 km; 1,7 km (NEO dovoljen, 19.09.2020) https://www.alpenadriaswimcup.at/portoroz

DP6

LIMSKI KANAL 5 km: Bojan R., Tomaž, Tadeja

Tudi letos vabim vse, ki bi želeli pridobiti izkušnje v open water plavanju, da se nam pridružite. Ne bo vam žal! Seveda se glede vaše odločitve predhodno posvetujte z vašim osebnim trenerjem ali …

Napisal Bojan

Tabelo pripravila Obi in Igor Oklješa