Današnji pogled na lestvico Austrijske lige (A CUP) v daljinskem plavanju še ne razkrije naših dobrih rezultatov včirajšnje tekme na Bavarskem. Po podatkih iz preteklega tedna je Bojan na 7. mestu, Matjaž pa na 11. v skupini več kot 80ih tekmovalcev. Super sta!

In kot je to značilno za ne-demokratične ureditve, je čast pisanja poročila pripadla meni, spet. Matjaž je bil nadvse razočaran zaradi tega .

Torej, takole je bilo:

Na hitro se dogovorimo – sekcija za daljinsko plavanje 3K Šport, tokrat v sestavi Bojan, Matjaž in jaz – Openuoteraši, da štartamo ob 5ih ispred Mercatorja v Spodnjih Črnučah. Na Simssee-ju je bila 4. tekma po vrsti avstrijskega A CUP-a, tokratne distance so bile 2km, 4km in 6 km. Pri Matjažu in Bojanu ni dvoma, seveda štartata v kraljevski distanci, sama pa sem samo za hipec pomislila na 4 km in misel hitro opustila. 2 km bo zame dovolj. In smo šli. Do Jesenic, skozi Karavanke, naprej do Salzburga proti Bavarski mimo Chiemsee in nato takoj na izvozu desno prosti Simssee. Bojan vozi tekoče in zelo hitro prispemo na kraj dogajanja. Luškan kamp ob jezeru, ki samo na zemljevidu izgleda majhno, ker je vrisano poleg ogromnega Chiemsee. V resnici je večje od našega blejskega jezera. Opravimo registracijo, postavimo bazni tabor, malo počijemo in že se odpravim pripraviti na tekmo.

V tem času je organizator ponovno preveril temperature vode, ki je znašala 26°C in prepovedal neoprenske obleke. Tudi prav. Na ogrevanju ugotovim, da je voda dejansko topla. Ozračje še boljJ. In POK! Pričetek tekme, zaplavam, voda zares prijetna, na mestih prijetno sveža, ponekod pa zelo topla in v neoprenskih oblekah bi mi bilo zagotovo prevroče. Plavamo lepo,  en ob drugem, mirno, stabilno v glavi pa si ponavljam Katjine besede: “Močno potegni vodo, grabi, grabi, kot Terminator si, Terminator!!!, Vleci, močne roke, močne roke in grabiš in naprej!!!” In sem plavala na polno, iz vode v 48 min in nekaj sekundah, kar je bilo ravno dovolj za 10. mesto.  Zadovoljna&vesela. Prvič sem preplavala takšno distanco v enem kosu brez neoprena. Vesela, zadovoljna.

In na tem mestu se začne drugi del dneva, Bojan in Matjaž sta bila že pripravljena, saj se je njuna tekma začela nekaj minut po našem zaključku. Oba dobro razpoložena in povsem mirna, kot da ne bi šla na tekmo. No, to je itak značilno za openuoteraše. Pred štartom sta napovedala čas okoli 33 min za en krog, plavali so tri kroge, zato se s fotoaparatom pripravim na obratu že kako minutu prej. In približno po napovedih, en iz vode, klik klik, nato še drugi. In tako tri kroge do koraka dlje na kopno in v cilj. Bravo obema. Dobro sta plavala in oba zadovoljna. Dobro!!!

Počakamo razglasitev zmagovalcev v kategorijah, malo v hecu ponergam, ker ta vikend ne prinesem medalje domov J, ampak zadovoljni in dobrovoljni se spakiramo iz baznega tabora v avto. Na poti domov še postanek v domači bavarski gostilni na kosilu in lepa pot domov, kamor prispemo še pred 7o uro zvečer.

Resnično, s temi fanti je vsaka tekma zelo prijeten izlet. Pot sama sproščena in lahkotna, pogovori, hec, vzdušje, … Seveda tekmujemo in plavali smo vsi “na polno”, ma o kaki nervozi ali tremi ali kakršni koli napetosti tukaj ni govora. Sproščeno, kot da smo prišli na piknik, niti en metljuček v želodcu… mirno, sproščeno, optimistično, fajn.  Drugo leto dodatno k temi še ogled “Orlovega gnezda” ali Ludwigovega dvorca. Letos pa se veselim daljinskega plavanja Šilo-Crikvenica (15.8.) in zaključka OpenWater na Dunaju (12.9.).

Uradne rezultate tekme najdeš tukaj: http://www.bt-endorf.de/langstreckenschwimmen/langstreckenschwimmen-2015/

Naša 3K preglednica z rezultati je TULE,

Skupna razvrstitev v A CUP-u Open Water  tule: http://www.waterbecks.at/cup

Naslednja tekma:

http://www.open-water.at/veranstaltungsorte/bad-goisern-01-08-2015/5. HALLSTÄTTERSEE Schwimm-Marathon

Nastopite lahko v distancah: 2,1 km, 10 km ali štafeti.

In še posebno vabilo:

Na Dunaju bo prvič letos organiziran zaključek Open Water A CUP-a na dan 12.9.2015. Odlična priložnost za naslednjo klubsko tekmo.

Vabljeni, da se pridružite v distancah 1,5 km, 3km, štafeta (2×1,5km) ali 6 km.

LINK: http://www.waterbecks.at/openwater