Prispeval Bojan

Zaključek A CUP-a oziroma peta tekma letošnjega tekmovanja je že tradicionalno v Zeel am See-ju. Za končno uvrstitev A CUP-a se štejejo 4 najboljše tekme, oziroma najslabša se črta.

Letošnjega zadnjega plavalnega maratona sva se udeležila z Martino. Na pot smo se odpravili dan pred tekmo in privoščila sva si še »dohtrco« za psiho fizične priprave. V Zell am See smo se podali po najbolj znani alpski panoramski cesti, ki vodi visoko v narodni park Visoke Ture (Hohe Tauern). Razgledi so dih jemajoči in odločitev je bila prava, saj je narava delovala zelo pomirjujoče na nas. Prve fizične priprave smo imeli na ledeniku Pasterze pod Grossglocknerjem na cca. 2500m.

Naslednji dan smo se zbrali na severnem delu jezera, kjer smo plavali 2 kroga. Na startu nas je bilo132 plavalcev. Oba sva uspešno prispela v cilj, kljub temu, da sem jaz že po 3 minutah plavanja hotel odstopiti zaradi »pralnega stroja«; po tem pa so se zadeve postavile na pravo mesto in vse je steklo kot po maslu. Na koncu sem s povprečjem 1:38/100 m odplaval svojo najboljšo letošnjo tekmo. Martina je opravila s progo krepko pod 2 urama, kar se še ni zgodilo.

V končni razvrstitvi A CUP-a je Martina zasedla 15. mesto od 44 tekmovalk v kategoriji, Tomaž je bil 25. v kategoriji jaz pa 14. od 107 plavalcev. Pred začetkom sezone sem planiral nekje 20-25 mesto v skupni razvrstitvi, tako da sem sam sebe presenetil s končnim izkupičkom.

Za naslednjo sezono obljubljajo, da bodo razširili iz dveh v 3 kategorije. Prav tako so nam pripravljeni zaupati organizacijo ene od tekem na recimo blejskem jezeru. V kolikor bi bil med člani našega kluba interes pri pomoči organizacije te prireditve, bi organizatorju A CUP-a morali sporočiti do decembra.

Rezultati