Daljinci vztrajamo. Druga tekma avstrijske lige se je odvila na tirolskem blizu mesta Kufstein. In če se že tako daleč vozimo se »šika«, da temu ustrezno dolgo ostajamo v vodi. Vsi trije, Bojan, Martina in Tomaž smo se prijavili na 6km razdaljo, ki hkrati šteje za A CUP.

Zaradi dolge poti smo odrinili že v petek zjutraj. Nekaj dneva smo v obliki »edukativne« ekskurzije zapravili v Salzburgu, v preostanku petkovega dne smo se pa skušali infiltrirati v lokalno sceno.

Kot se za resne atlete spodobi smo si domicil izbrali v spokojnem obrobju Kufsteina, da bi si lahko dan prej privoščili počitek in mir za pripravo in vizualizacijo poteka tekme. Pa še kaj. Mogoče v športni teoriji. Hotelček je res bil v centru idile, počitek in kvalitetno vizualizacijo smo se pa odločili izvesti na vaškem rokovskem festivalu pozno v večer. Izjemen zajtrk in sončno jutro sta nas sproščeno popeljala čez dopoldanske ure. Scena ob jezeru je bila skrajno ležerna in to do te mere, da smo vsi trije skoraj zamudili štartni kanon, ki je vsekal točno opoldne.

Organizacija in signalizacija na jezeru sta bili germansko precizni. Gigantske in pogosto postavljene rumene boje so pomagale, še tako zgubljenim, držati pravo smer. Plavanje je potekalo tik ob obali jezera, kar je v enem obhodu naneslo 2 km. Odplavali smo tri kroge s tem, da se po vsakem krogu, zaradi merjenja vmesnega časa, za par metrov zleze iz vode. Za najbolj žejne je bila na voljo celo manjša klop s skromno energetsko ponudbo.

Bojan je imel skriti plan, ki ga je pošteno presegel. Midva z Martino še nikoli, niti na treningih, nisva preplavala 6km v eni seansi, kar je v ciljni ravnini na najina obraza izvabilo očitno zadovoljstvo nad rezultati (Bojan 1:43:34, Martina 2:11:08, Tomaž 1:44:04).

Se je pa v Stubenbergu pojavil paradoks na katerega v Kufsteinu nismo našli odgovora. Vsi trije upamo staviti naše neoprene, da bo tako ostalo do konca lige, da Avstrijci ob vsej iznajdljivosti in marketinški izvirnosti na mnogoterih področjih ne premorejo toliko »filinga«, da bi za udeležence pripravili vsaj en skromen spominski T-shirt ali kakšno drugo praktično malenkost?!? Komaj 1dcl muslijev, mini vzorec mlečne Jacobs kave, trije turistični letaki in tako velika kopalna kapa, da bi jo z lahkoto stlačil na čelado. Domov smo se vsi trije vrnili z velikim skokom na lestvici skupne razvrstitve A CUP-a. Omeniti velja, da je bila udeleženka omenjene tekme tudi avstrijska olimpijka.

Plavalne lige so se šele dobro začele in so odlična popestritev bazenskim kilometrom. Tudi Hrvati so zagnali svoj Cro-Cup. Za razliko od severne lige, so pravila pri južnih sosedih nekoliko drugačna. Neopren je prepovedan, dobiš pa za jest, za pit, pa tudi spominski T-shirt je povsod pravilo in vse to za pol nižjo štartnini. Torej, sever ali jug?

Napisal: Tomaž

REZULTATI