Tokrat se je 3K reprezentanca v daljinskem plavanju razpadla zaradi osebnih obveznosti. Tudi jaz sem razmišljal, če se 3. tekme A-CUP-a sploh udeležim. Odločil sem se tik pred zaključkom prijav in s kolegom iz TK Maribor odšel v 500 km oddaljeno Ottenstein. Plavalo se je v nacionalnem parku na 7 km na zajezeni reki Kamp, ki tvori več med seboj povezanih jezer Kampseen. Nahaja se v deželi Niederosterreich cca. 60 km SZ od St. Polttna.

Ob enih so nas z ladjo odpeljali na drugo stran jezer, kjer smo startali. Voda naj bi bila čista a barva ni bila najbolj prijetna – temno zelena, pri tem je bila vidljivost skromnih pol m. Med samim plavanjem smo imeli na izbiro 2 postanka, na katere smo se pripravili že pred tekmo. V ustrezno označene vrečke smo dali to, kar bi želeli na postanku zaužiti. Kljub temu, da sem imel na obeh postankih svoje vrečke, se nisem odločil za nobenega in vztrajno plaval proti cilju, saj sem se dobro počutil. Že od samega začetka, ko se pozicije razredčijo, je bila pred mano večja skupina desetih plavalcev, ki sem jih skušal ujeti, a se je skupina vse bolj oddaljevala. Šele 1 km pred ciljem je nekdo iz skupine omagal in sem ga prehitel. Skoraj celo progo sem plaval sam in poleg razmišljanja o tehniki sem občasno malo meditiral v prečudoviti naravi narodnega parka, pa ne za dolgo, kajti tehnika se mimogrede opusti.

Na cilju sem bil s časom 1:43:39 zelo zadovoljen, saj me od neposrednih konkurentov ni nihče premagal, jaz sem pa 4 do sedaj boljše plavalce pustil za sabo. Čas je predober za to razdaljo in mislim, da ni posledica krajše proge temveč tega, da se plava v zajezeni reki, kjer so nam skoraj zagotovo pomagali tudi tokovi.

Naslednja tekma A-CUP-a je na 10 km na Hallstatter see, v najglobljem avstrijskem jezeru (do 125 m).

Rezultat

Bojan