Poročilo,” je rekel Bojan, “boš pa ti napisala. Vedno ga napišejo tisti, ki pridejo prvič.

In tukaj pišem…

prvo poročilo z daljinskega plavanja v avstrijskem Stubenbergu, ki sem se ga na hitro odločila udeležiti na odlično Matjaževo idejo. Tekla trojk namreč ne bi, ker so bile moje ahilove tetive pred mesecem“prehlajene” in mi je bil tek v klanec odsvetovan. Kar je pomenilo prosto soboto – no, dolgo kolo je vedno tu, da zapolni vse proste trenutke, a vendar. Možnost preizkusiti se v daljinskem plavanju, to je tisto, kar delajo 3K “ta’hudi fantje”, ki me ob petkih navsezgodaj prelavajo za »n« dolžin, je vsekakor za zagrabiti. Z Matjažem in Bojanom smo se na hitro dogovorili – Matjaž hvala za popolno organizacijo –  in že smo pili kavico na Šentilju. Skupaj smo nadaljevali pot v Stutenbergu, kar je približno pol ure naprej po avtocesti. Sledi prevzem številk, kap in čipov ter preoblačenje.

Vse zelo sproščeno, umirjeno, z veliko pozitivizma, zelo prijetno vzdušje, očutek popolne usklajenosti z naravo. Jezero je tu zato, da plavamo v njem, sonce se zanesljivo prebija skozi oblake, temperatura se počasi premika k poletni, če obstaja popolni dan za šport je bil tole njegov najboljši približek.

Matjažu in Bojanu gre zahvala za veliko spodbudo, podporo, sproščenost, mirnost in optimizem. Kar je pri mojem plavanju ena pomembnejših komponent… V vodo sem sem se podala zelo sproščeno, zaplavala pogumno, brez vsakega strahu, suvereno in odplavala 1500 m v čudovitih 33,27min, kar me navdaja s precej optimizma pred prvimi večjimi tekmami sezone. Bojan, najbolj izkušen in navdušen daljinski plavalec v 3K je tekmo končal z odličnim časom pod eno uro, Matjaž uro in minutkodvetri…Izjemno hitra plavalca! Bojan je sploh poznavalec discipline, pozna stroko, pozna sotekmovalce (sotekmovalcev v seh dolžinah cca. 250, bi rekla, da Bojan pozna večinoJ), poznajo, ustavljajo in pozdravljajo ga vsi, ma ni da ni.  Matjaž, … no, o njemu je en stavek sigurno premalo,  velik človek – on si zasluži celo poglavje, vsi ki ga poznamo vemo, kakšen človek je MATJAŽ.

Povzetek:

Daljinskega plavanja se bom pa še udeleževala, sigurno!!! Bo držalo, da me nove zanimive stvari zelo hitro prevzamejo in se hitro navdušim in potem včasih tudi hitro ohladim, a daljinsko plavanje je tekma, kjer se od prve do zadnje sekunde uživa…Priporočam vsem!!

Obiskali smo še naše, ki so v Cmurek-u tekmovali v Half Iron, in ponovno me je prevzelo… trikajevci, najmočnejša in najboljša ekipa! Energija prši na vse strani, zadovoljstvo, dobra volja, veselje, pozitivna energija čist do konca!!!

Epilog:

Edina dilema, ki jo imam za prvi vikend maja 2016 je: ali polovička v Cmurek ali 3,8km v Stutenbergu. Extra extra doživetje. Hvala 3K Šport.

Mirjana

REZULTATI