Pet 3K-jevcev se nas je odločilo, da sezono dolgih triatlonov zaključimo na slovenskih tleh. Murska Sobota je z ravninsko traso obetala visoke hitrosti in dobre rezultate.

Po deževni noči smo se zbudili v krasno prekmursko jutro. Oblakov je bilo ravno toliko, da so zadrževali pripeko. Zrak je bil jutranje svež z rahlim vetričem, za katerega pa so lokalci trdili, da se bo kasneje ojačal. Nam vsaj na biciklu ne bo dolgčas, če bo že proga ravna.

Darjan je imel na začetku težavo najti pravo tlačilko za njegov disk, nato je v naglici še neopren narobe oblekel, vendar smo bili do startnega poziva vsi nared. Čeprav smo startali vsi skupaj, ni bilo pretirane gneče in po prvi boji smo se že razporedili v vrsto. Voda je bila mirna in mogoče za kako stopinjo pretopla, kar se je občutilo ob koncu plavalnega dela, ko je nekaterim postalo malo vroče, ali pa jim je narasel adrenalin.
Plavalni del smo 3K-jevci zaključili precej dobro in na kolesu smo bili razporejeni v dokaj enakomernih razdaljah, najprej Igor, za njim Darjan, Urban, Albin in nekoliko zadaj še Barbara. Kolesarska trasa je bila, kot rečeno, precej ravna. Je pa že na prvem obratu čakalo neljubo presenečenje, ko se je jutranji vetrc spremenil v nadležno sapo, ki je bila iz kroga v krog močnejša in šla na koncu kolesarskega dela, ko so moči že pohajale, že močno na živce.

Ker se tudi prekmurskemu pišu ne pustimo, sta Darjan in Urban začela tekaški del med prvih 10 in se spustila v lov za Igorjem oziroma mesti na stopničkah. Tudi Barbara je držala visoko mesto med puncami in se na tek odpravila braniti le-to.

Tekaška trasa je bila sicer lepo speljana, vendar kakšna dodatna okrepčevalnica tudi ne bi škodila. Še posebej, ker se je v tem času razjasnilo in tekači smo začeli cikcakati po progi v iskanju senčnih predelov. Urban je po pričakovanjih letel po progi v lovu za najvišjimi mesti. Večer pred tekmo smo debatirali o trebušnih težavah na teku, seveda so Darjana doletele prav te. Šele olajšan bremena se je lahko podal v lov za zapravljenimi sekundami in izgubljenimi mesti.
Ob močni spodbudi prekmurske sekcije 3K navijačev in v pričakovanju mrzlega piva v cilju smo si uspeli priboriti kup uvrstitev na vrhu tako absolutne konkurence kot tiste po kategorijah.

Če strnemo vtise, dobimo lepo tekmo v dobrem ozračju, drugega od Prekmurcev tudi ne gre pričakovati, ki ima precejšen potencial, da postane v prihodnje še boljša. In ni vrag da se ne vrnemo.