Ponavadi se prispevki iz tekmovanj v daljinskem plavanju začnejo: »Na Bojanovo pobudo smo se…« in ta ni nič drugačen  ; )). Bojan nas je uspešno ogrel za nastop na evropskem prvenstvu v daljinskem plavanju in o udeležbi smo se začeli pogovarjati že v zimskem času.

Ker se z žal z res okorelo Plavalno zvezo Slovenije ni dalo nič dogovoriti glede enotne opreme, smo tudi tu, zopet največ  z Bojanovo pobudo in delom, prišli do lepe enotne opreme (zgornji del trenirke, kratkih hlač in majice), vse s klubskim emblemom ter tudi po tej plati lepo zastopali barve kluba.

Treningi so čez leto potekali po planu, vmes smo bili prek Bojanovih mailov tekoče seznanjeni v zvezi s tekmo (prijava, potrditev, akreditacije, novice v zadnjem tednu..) in kar naenkrat je prišla sobota, 8. 9., ko smo se znašli na Evropskem masters prvenstvu v daljinskem plavanju  ; )) na s soncem obsijanem Bledu.

Organizacija prvenstva je bila na visokem nivoju in v bistvu drugačna od drugih tekem v daljinskem plavanju. Vse je teklo tekoče, profesionalno, tu ni heca ; )), vseh plavalcev iz več kot 40 držav je bilo čez 1100. Potrebno pa je omeniti, saj po moje,  zelo slabo udeležbo SLO plavalcev (po pregledu štartnih list je bilo na 3000m prijavljenih v vseh kategorijah 27 Slovencev, od tega 14 iz 3K, na 5000m pa 13 od tega 3 iz 3K. Ali je razlog slabo razvito daljinsko plavanje pri nas in se drugi plavalci zaradi nekonkurenčnosti niso prijavili ali so razlogi kje drugje, ne vem, lahko pa rečem, da je bilo lepo tekmovati in biti v družbi športnikov iz cele Evrope. Sploh nekaj posebnega so bile starejše kategorije: kako so uspešni, vitalni, tekmovalni, …, tudi vsi tisti, ki nosijo 6, 7 in več križev s seboj.

Tekma se je začela ob 10ih, plavali pa smo v valovih oz. skupinah po starostnih kategorijah. Iz 3K je prva skočila v vodo Tadeja, naše uspešno nastopanje pa se je zaključilo v popoldanskih urah z nastopom Mojce. Plavalna proga je bila odlično označena, s bojami na »par metrov«, in je potekala v ravni smeri od grajske plaže do začetka jezera potem pa proti otoku in nazaj.
Rezultati na obeh razdaljah so dani v prilogi ter na spletu (link) , kjer se na vsake kvatre pojavi znak SLO in največkrat zraven 3K Sport  : )).