Traso 8. dne smo se nekateri odločili malo podaljšati in že predzadnji dan iti do Nice. Po zajtrku najprej malo počitka in nato štart ob 9h. Za ogrevanje malo dol in nato počasi gor po kanjonu reke Var. Ko pridemo do začetka prvega vzpona na Col de Saint – Leger pa presenečenje.

Cesta je bila namreč makadamska. Ni nam ostalo drugega, kot da se vrnemo nazaj in nadaljujemo našo pot brez prvega vzpona. Nekaterim je bilo zmanjšanje višincev za 400m všeč, spet drugi bi raje grizli v klanec.

J2

Sledila je kar dolga vožnja po dolini, dokler nismo zavili levo in se začeli vzpenjati do kraja Tournefort. Čas za občudovanje okolice. Na vrhu pa iskanje vode, saj smo imeli bidone že skoraj prazne. Po spustu do rečne doline pa nov vzpon. Tokrat proti najvišji točki – 864m. Po 90 km vožnje je sledil še najbolj strm del vzpona. Noge so bile že utrujene, kolesarski števec je najprej pokazal 10% naklon in se stopnjeval do 14%. Na vzponu je bilo tudi zelo vroče, pihati pa ni hotelo, tako da je bilo zares čutiti vročino. V prvi gostilni je sledil postanek za Coca Colo in polnjenje bidonov. Prijazen natakar nam je v bidone dal še led, tako da je voda malo dlje časa ostala hladna. Spet spust in malo vožnje po rečni dolini, dokler ni bilo treba ostro zaviti levo v nov klanec. Na vrhu pa veselje, da sledi samo še spust proti Nici.

J4

Izkazalo se je da bo šla cesta po krajšem spustu še nekaj časa počasi navzgor. Nato pa zares spust proti Nici. Po 160 km in 2130m višincev končno na cilju na promenadi v Nici.

J3

Obvezno slikanje in pa Coca Cola. Za konec je bilo potrebno najti še naš avtobus in naložiti kolesa. Do odhoda avtobusa nazaj v hotel v Castagniers so nekateri izkoristili čas in še malo zaplavali v morju.