Uspešno in srečno smo zaključili devet dnevno kolesarjenje po francoskih Alpah, kjer si moral samo paziti, da se ne poškoduješ, da ne padeš z kolesom, da se ne pelješ z avtobusom  , da se ponoči dovolj naspiš in regeneriraš, da zjutraj poješ dovolj kalorij in da se imaš maksimalno dobro s krasno družbo.

V2

Cimre iz sobe 23   

Zadnji dan smo imeli na voljo ravninsko turo s kratkim klancem, s postankom za kavico v Nici in nazaj do hotela ali pa vzpon na Col de Vence, kjer poteka tudi legendarna IM tekma in iz katerega so prelepi razgledi na Azurno obalo. Seveda ni potrebno dosti ugibati, za katero traso sem se odločila, čeprav je res, da sem zvečer še precej kolebala med odločitvijo. Za to traso so se namreč odločili samo Igor, Bojan S. in Puma – sami hudi kolesarji, ki jih komaj dohajam, ostali pa so šli do Nice na kavico.

Zjutraj se zbudim kot prerojena, saj sem spala zelo dobro. Začnem se pripravljati za naš zadnji vzpon, saj nisem mogla izpustiti tako krasne ture, kot mi jo je prejšnji dan med ogledom Nice opisovala Puma. Morala sem jo doživeti, morala sem na lastne oči videti ta razgled.

V2

S Pumo odhitiva na zgodnji zajtrk, kjer namesto kuhanega jajčka vzamem surovega  in celo prvič dobim topel brezglutenski kruhek. Ko ostala ekipa še zajtrkuje, mi že kolesarimo oz. bolje rečeno dirkamo po dolini ob reki Var, potem pa se cesta počasi začne vzpenjati. Pridno izkoriščam zavetrje do mesta Vence tako, da tudi po klancih navzgor kar samo od sebe leti 🙂 Od mesta Vence naprej po prevoženem 10% klancu pa gre vsak sam s svojim tempom.

V3

Malo se mi v nogah že pozna osemdnevno kolesarjenje in vožnja klancev od prejšnjega dne na visokih obratih, ampak vse muke odtehta prelep razgled in fantastičen hiter spust, na katerem resnično uživam. In odkrila sem mojo novo strast – to je spuščanje po klancih navzdol  Resnično navdušujoče!

Da s Pumo dan v celoti izkoristiva in ga lepo zaključiva, skočiva še v hotelski bazenček zaplavat, relaksirat mišice in se na hitro posončit.

Iskreno sem hvaležna, da sem bila lahko del take krasne ekipe, imeli smo se fenomenalno, kolesarili smo čez prelepe gorske pokrajine in stkali nova prijateljstva.

Vesna