Zaključek Ironman sezone se  vsako leto tradicionalno dogaja v Koni na Havajih. Na to tekmo, ki velja za daleč najbolj prestižno, se tekmovalci ne morejo prijaviti, tja se namreč uvrstijo samo najboljši. Najboljši, najhitrejši in najbolj vzdržljivi. V Kono pridejo samo zmagovalci in zmagovalke posameznih Ironman tekem ali uvrščeni do tretjega ali četrtega mesta. “Cream de la Cream”

Za kaj je za nas to svetovno prvenstvo tako zelo zanimivo? Letos, po več kot 15ih letih premora tekmuje Igor, ki si je z lanskoletno zmago v kategoriji na IM tekmi priboril pravico do sodelovanja na letošnjem svetovnem prvenstvu Ironman serije. To bo že njegov osmi nastop v Koni in izmed dosedanjih 7 nastopov je zabeležil kar 4 zmage v starostni kategoriji s tem, da je kar 19 let držal rekord proge v kategoriji 30-34.

Igor štarta v soboto s štartno številko 416 ob 6:55 po lokalnem času (prištejemo 12 ur in dobimo 18:55 po našem času – kaj lepšega kot spremljati Ironman junake na pust deževen jesenski dan) z neposrednim prenosom na http://eu.ironman.com/triathlon/events/americas/ironman/world-championship/ironfan/2015-oct-10/leaderboard.aspx#axzz3o0ekLlw5

Vabimo vse, da si prenos ogledate in s telepatskim navijanjem podpremo Igorja in druge Slovence, ki se bodo tekme udeležili.

Čestitke Igor, za vse dosedanje uspehe.

V soboto ti želimo mirno morje, veter v hrbet (naj ti bodo bogovi HO’OMUMUKU-ja naklonjeni) in lahke noge v teku.

S teboj bomo vsako minuto tekme.

Tvoji 3Kajevci