Sobota, 28. maja 2011, se je za nekatere člane 3K Športa začela že nekaj tednov prej. Bojan in Matjaž pa tudi trener Rok so se v mislih pripravljali na tekmo na daljših razdaljah in temu primerno iskali najboljšo taktiko za najboljši čas, ostali oz. ostale pa so v tekmi v Kranju videli tudi druge izzive.

Poleg plavalnih priprav v bazenu in poleg razmišljanj, kako najhitreje odplavati na tekmi je bilo tako pomembno predvsem razmišljanje o tem, kako sestaviti – štafeto. In to, kar ni uspelo moškemu delu plavalcev 3K-ja (rešil jih je šele Helgin mož Niko), je absolutno uspelo ženski sekciji. Ne samo, da so nastopile celo dvakrat, v štafetah 4x 50m prosto in 4x 50 m mešano, ampak so obakrat osvojile medalje, v mešani štafeti pa celo postale nove državne prvakinje. Punce, čestitamo, fantom kaj takega še dolgo ne bo uspelo!  No, edino tako, kot jim je v Kranju, ko so Bojan, Rok, Matjaž in Niko skupaj s puncami osvojili medalje v štafetah dva plus dva.

Tako je 3K udeležencem Plavalnega masters prvenstva Slovenije v Kranju poleg uspešnih nastopov – Rok Bizjak je na 800m osvojil zlato medaljo, Bojan Rak na 1500 m srebrno, posameznih uvrstitev med prve tri po kategorijah pa je tudi bilo veliko – uspelo tudi enkratno klubsko vzdušje, ki so ga nadgradili nastopi v štirih različnih štafetah in v vseh osvojene medalje. Ob vrhunski telesni pripravljenosti pa je bilo poskrbljeno tudi za hidracijo in ravno pravšnji vnos OH, celo v prevelikih količinah, zaradi katerih se je klubsko druženje nadaljevalo tudi po končanih tekmah. Sobota je za 3K plavalce minila prečudovito, puncam dala celo malce vzvišenosti (uspelo jim je nekaj, kar fantom še ni) in tudi spomnila, kako je lepo, kadar smo skupaj.