Na njegovem prvencu v Celovcu je prav ob vsakem srečanju iz njega vela radost in neizmerno veselje ob dejstvu, da je zraven, da smo mi z njim. Na trenutke bi si človek celo drznil misliti, da preveč energije troši ob srečanju z navijači in gledalci.

Kakšna neumnost! Gorazd je bil zraven na svoj poseben način, da doživi in preživi ta izjemen dan kar se le da intenzivno in svoja občutja dobrohotno deli.

Dobesedno zlil se je z vsakim posameznikom in veličastnostjo dogodka kot celote. Tako hvaležni so taki športniki, pri katerih vsak trenutek čutiš, da si v njegovi družbi dobrodošel. Gorazd je tipičen predstavnik tekmovalca, ki mu je resnično najbolj pomembno, da je zraven. IRONMAN z nasmehom!

Čast prve objave pripade Gorazdu, ki je še posebej ponosen član 3K ŠPORT.

Igor Kogoj 

_____________________________________________________________________________________________________________

Ime in Priimek: Gorazd Lemajič 

Letnica rojstva: 1959 

Končani Ironmani: 

LetoKrajČasskupni časUvrstitev
PlavanjeKoloTek=AbsKtg
2008Celovec1:10:536:12:024:24:3512:03:141543.161.

Ali v prihodnosti načrtuješ še kakšno udeležbo na Ironmanu? Da, v Celovcu 2009. 

Kako se spominjaš svojih začetkov v triatlonu? Leta 2003 sem se prvič udeležil triatlona v Kočevju. Že prej sem razmišljal in bral o Ironmanu, a so mi bile razdalje nepredstavljive. Rekreativno sem od leta 1998 vsako leto pretekel po dva maratona in počasi začutil potrebo po bolj razgibanem športu. Malo tega sem našel v gorskih in alpskih maratonih, vendar je izziv Ironmana vedno bolj stopal v ospredje. Na začetku sem bil praktično neplavalec. Čas plavanja na šprint triatlonu je bil 00:18:11 za 750 m. Ko sem začel s treningi plavanja sem začel pri točno tem času 18 minut za 750 m. Začetki so bili težki, vendar mi je takrat pri premagovanju začetnih težav že pomagala odločitev, da se bom enkrat v prihodnosti udeležil Ironmana. Na kolesu sem bil ravno tako čisti začetnik, pomagal pa mi je tudi sponzor z nakupom kolesa. Teka se nisem bal in leta 2007 sem se prvič zares preizkusil v Olimpik triatlonu na Bledu. Bil sem zadovoljen s plavanjem, malo manj s kolesarskim delom, še najmanj s tranzicijo kjer sem izgubil kar nekaj časa. Na okus pa sem prišel v St. Poltenu na 70.3, kjer sem čutil, da imam še rezerve in to je bila lepa popotnica za prvi Ironman v Celovcu 2008. 

Kakšni so bili tvoji glavni motivi, da si se odločil za nastop na Ironmanu? Motivov za nastop na Ironmanu je najbrž bilo kar nekaj, pa so se vsi porazgubili in skozi priprave spremenili. Mogoče je na koncu ostal samo čisti izziv.  

Koliko ur tedensko nameniš ali si namenil za trening pri pripravi na Ironmana: 10-15 ur

Kakšen pomen ima ali je imelo članstvo (sodelovanje) v 3K ŠPORTU pri doseganju tvojih Ironman ciljev: Včlanitev v klub je bil bistven korak. Do takrat sem sicer že nekaj let razmišljal o Ironmanu, a se nekako nisem organiziral. Na začetku je bilo zelo pomembno, da sem se lahko v okviru kluba naučil plavati. Počasi sem spoznal ljudi v klubu, ki so se pripravljali za svoj prvi Ironman. Skozi druženje z njimi, skozi skupne treninge in pod vodstvom trenerja sem počasi nabral pogum za odločitev, da se udeležim tekme. Tudi za naprej se mi zdijo organiziran pristop, vzdušje v klubu in podpora sotekmovalcev, ključni elementi pri mojem ukvarjanju s triatlonom.    

Če hočeš postati Ironman, moraš imeti veliko:(označi stopnjo strinjanja s trditvijo, pri čemer 1 pomeni popolno nestrinjanje, 7 pa popolno strinjanje)

odločnosti in vztrajnosti,1234567
poguma,1234567
denarja,1234567
časa,1234567
fizične moči in vzdržljivosti,1234567
razumevanja in podpore med bližnjimi,1234567
sposobnost usklajevanja svojih obveznosti1234567
veselja do triatlona1234567

Pogosto pa so Ironmani tudi malo:(označi stopnjo strinjanja s trditvijo, pri čemer 1 pomeni popolno nestrinjanje, 7 pa popolno strinjanje)

egoistični1234567
zakompleksani1234567
mazohistični1234567
častihlepni1234567
(pre)agresivni 1234567
čudaški1234567

Najlepše pri Ironmanu je:  Od dneva, ko sem se odločil in prijavil na tekmo, pa do trenutka, ko sem pritekel skozi cilj je preteklo kar nekaj časa. In ves ta čas z vsemi niansami se je oblikoval v kompleksno zaokroženo celoto. Ironman ni samo tekma, Ironman je obdobje v življenju. Mislim da je intenziven stik z življenjem nekaj, kar človek vedno išče in Ironman obdobje je polno življenja.

Dogodki iz triatlona, ki so ti najbolj ostali v spominu: Prijateljsko vzdušje pred, med in po tekmi, ko si na začetku vsi iskreno zaželimo srečno pot, se med tekmo bodrimo in smo po tekmi zadovoljni s svojimi in z rezultati kolegov sotekmovalcev.  

Kaj pa drugi športi, s katerimi si se, ali se še ukvarjaš? Aktivno se nisem nikoli ukvarjal s kakšnim športom. Ljubiteljsko pa z gorništvom in alpinizmom. 

Zakonski stan

Samski
Poročen ali v izvenzakonski skupnosti
Ločen
Vdovec

Število otrok: 1 

Izobrazba

Višja, visoka ali univerzitetna
Specializacija, magisterij ali doktorat

Poklic: Akademski kipar, magister restavratorstva.

Zaposlitev: 

Državna služba
Podjetje
Lastno podjetje
Študent
Upokojenec
Brezposeln 

Kaj poleg triatlona še rad počneš? Gorništvo, alpinizem, kiparstvo.

Misel, ki najbolje ponazarja tvoja življenjska načela: Ne bojte se napredovati počasi, bojte se le tega, da bi se ustavili. (Kitajska modrost)

Na kaj si najbolj ponosen? Na to, da mi še vedno uspeva sledit svojim sanjam.

Kaj bi pri sebi še lahko izboljšal? Verjetno veliko in upam da mi bo kaj tudi uspelo. 

S kom bi najraje šel na večerjo: (rangiraj vse kandidate od 1. do 8.)

Norman Stadler4.
Kate Moss3.
Slavoj Žižek1.
Sanja Rozman5.
Brad Pitt8.
Alojz Uran6.
Mick Jager7.
Bill Gates2.

Če bi bil žival, katera bi bil: Volk.