No, pa sem svoj prvi triatlon opravil tudi jaz. Pa saj bi se ga udeležil že prej, ko se mi ne bi praktično vsi triatloni pokrivali z drugimi tekaškimi tekmovanji, katerim sem letos dal prednost.

Zato tokratne priložnosti nisem hotel izpustiti in sem se, kljub temu, da je bil triatlon organiziran v zelo oddaljeni Murski Soboti, v soboto z veseljem odpravil novi dogodivščini naproti.
V Murski Soboti oz. bližnjem naselju Bakovci nas je pričakalo zelo vroče vreme. Ob prihodu je bilo na prizorišču že veliko tekmovalcev, ki so se nekateri še nekoliko mudili v pogovorih s prijatelji, drugi že zelo resno pripravljali na tekmovanje. Pohitel sem na prijavno mesto in uredil vse potrebno za start triatlona. Prav ta del je bil zame najtežji. Na tekaških prireditvah je namreč opreme zelo malo. Tu pa je potrebno pripraviti ogromno opreme za tri različne discipline. Kot nalašč za moj prvi triatlon, pa sta bila tokratna menjalna prostora še na različnih lokacijah. Še sreča, da sta bila na tekmovanju tudi Matjaž in Polona. Z njuno pomočjo sem se veliko laže »prebil« do starta, s čimer je bil moj prvi cilj že dosežen.

Sledilo je najzanimivejše. Start triatlona v prijetno toplem Soboškem jezeru. Plavanje je bilo zame najzanimivejši del tekmovanja. Tekaških in kolesarskih tekmovanj sem že vajen. Plavanje v veliki skupini plavalcev pa je bilo zame nekaj povsem novega. Tu sem spoznal, kako se občuti prerivanje na startu in udarce od sotekmovalcev ob obratih okoli boj. A vse to me ni pretirano motilo. Ob svojem triatlonskem debiju pač nisem bil obremenjen z rezultatom.

Na prvi menjavi sem si vzel kar nekaj časa več kot ostali. Pazljivo sem se preobul in pričel kolesarski del. Tu sem se počutil povsem domače. Težava je bila le ena. Vsi najboljši kolesarji so bili že daleč pred mano. Tako sem večino dirke prekolesaril sam. No, v predzadnjem krogu me je dohitela vodilna skupina, ki sem se ji priključil. Tako sem že pričel uživati v skupinski vožnji ob hitrosti nad 40 km/h, ko so preostali zavili na menjavo, jaz pa samostojno v zadnji krog.

Končno sem s kolesom zaključil tudi jaz. Druga menjava je potekala podobno kot prva – počasi. Veliko  hitrejši je bil pričetek teka. Tempo v meni najljubši disciplini ni popustil vse do konca. Do cilja sem uspel prehitel še veliko tekmovalcev in tako uspešno zaključil svoj prvi triatlon.
Na koncu naj dodam le, da je triatlon upravičil vsa moja pričakovanja in da gre za zares lepo športno disciplino. Besed o času in uvrstitvi ob vsem tem zares ni potrebno izgubljati. Se vidimo naslednjič … 

Peter Lamovec