Prvi pravi poletni vikend je bil izredno zanimiv in uspešen tudi za 3K-jevce, saj so nastopili kar na štirih tekmah: Triatlonu Zagreb Open 2012 Jarun, Triatlonu za pokal Istre 2012, Hervisovem kronometru in Gorskem maratonu štirih občin.

Že v soboto dopoldne so na zagrebškem Jarunu s štarta olimpika zaplavali Matej T., Matija, Helga in Niko, ki sta se na olimpijski razdalji 1500m/40km/10km preskusila prvič. Prav vsi so se v izredno vročem vremenu in nemalo težavah drugih tekmovalcev (gume koles so zaradi vročine kar pokale, kar nekaj jih je zaradi vročine tudi omagalo) odlično znašli in dosegli zelo dobre rezultate. Helgi in Nikotu posebne čestitke za nov korak v njuni triatlonski zgodbi!

Posebnost sobote se je popoldan z Jaruna preselila v Koper, kjer so se prvi triatloni 3K-jevcev vrstili kot za stavo. Na triatlonu za vsakogar so prvič nastopile Klavdija, Petra R., Tatjana, Monika in Erika. V razburkanem morju in preveliki gneči so neustrašno preplavale najzahtevnejšo disciplino tega triatlona ter se na kolesu in teku le še prepustile svoji dobri pripravljenosti. Veselje v cilju je bilo nepopisno, Petri in Klavdiji pa sta ga popestrili še medalji za drugi mesti v kategoriji. Vsem triatlonkam iz srca čestitamo in se že veselimo njihovih triatlonskih zgodb!

Tudi na sprint triatlonu je bilo veliko 3K-jevcev: tekmovali so Polona, Peter L., Matjaž, Bojan, Boris, Lovro in Uroš, v štafeti pa sta še enkrat nastopili Tatjana in Petra R. ter s plavalcem Rokom Z. med mešanimi štafetami celo zmagali (žal je bila uvrstitev skupna za vse štafete). V Kopru je bila spet v ospredju družabnost in množičnost 3K-ja, ki je na srečo zasenčila marsikateri spodrsljaj organizatorjev.

Na Hervisovem kronometru v nedeljo sta med 49 tekmovalci nastopila tudi Marko Vozelj in Andrej Premk in osvojila odlični 13. in 14. mesto. Marko je na malo manj kot 8km dosegel čas 12:29,59, Andrej pa12:32.11. Bravo Marko, bravo Andrej!

Še malce več vzdržljivosti pa so morali pokazati udeleženci Gorskega maratona štirih občin GM4O, ki so tekli po ozemlju štirih občin Bohinja, Cerkna, Tolmina in Železnikov po mulatierah in planinskih poteh po pobočjih Črne prsti in Porezna v dolžini 38,5 km. Od 3K-jevcev so nastopili Peter Venturini, Marko Vukotič in Ivan Makuc – iskrene čestitke!