Za nami je prva evropska postaja IRONMAN serije 2011. V soboto, 21. maja 2011, se je namreč zgodil triatlon na Kanarskih otokih. Za nas bi bil lahko dokaj neopažen, če ne bi imeli na startu – svojega člana. In ne samo na startu, seveda tudi v cilju. In celo na stopničkah za zmagovalce in z vozovnico za Havaje v žepu! Kako impresivno! Čestitke iz vsega srca, Tomi!

Za večino članov 3K je Tomi komaj opazen in občasen udeleženec plavalnih treningov. Za večino je njegov podvig prav gotovo gromozansko presenečenje. Ni pa se zgodil kar čez noč, temveč je posledica načrtnega in predanega dela, znanja, odločnosti in seveda sposobnosti. Lanski rezultat iz Lanzarota je Tomi izboljšal za 36 minut in skočil z 161 (18 v kategoriji) na 55 mesto (3 v kategoriji). Vesel in ponosen sem, da sem Tomija zadnje leto lahko spremljal, usmerjal, nadzoroval, spodbujal. In zato zame, ki sem od blizu spremljal njegov razvoj, ta rezultat niti ni posebno presenečenje. Še enkrat več se je potrdilo, da podarjenega na IRONMANU ni prav nič.

Slutim in čutim, da je pred 3K še dolgo, vroče poletje. Tomi jo je že podaljšal do še bolj vroče havajske jeseni … Aleš, Marjan, Robi, Jure, Klemen, Andraž, Samo, Artur, Matevž, Peter, za vse vas bomo to poletje stiskali pesti, trepetali, se veselili in bili – kot bije veliko športno srce. Naj vam bo Tomijev uspeh pozitivna spodbuda.

Tomi, še enkrat iskrene čestitke v mojem in imenu vseh članov 3K športa!

Igor Kogoj