Prvenec v daljinskem plavanju sem načrtoval za teden dni po kolesarskih pripravah na Mostu na Soči. Nastop na tisti preizkušnji na Klopinjskem jezeru je zaradi odrgnin po nogah žal odpadel. Ob izdatnem razumevanju mojih nadražjih in ob spodbudi “daljincev” Bojana in Matjaža, sem se odločil za udeležbo na dvodnevnem plavalnem tekmovanju na Neusiedler see oz. Nežiderskem jezeru po domače. Madžari mu pravijo Fertõ tó (močvarno jezero).

Na pot smo se Marjeta, Bojan, Matjaž in jaz, odpravili v soboto zjutraj. Po kosilu v madžarskem Sopronu, kjer smo si uredili tudi prenočišče, smo pohiteli v Mörbisch (Avstrija), kjer je potekalo tekmovanje.

V soboto, na prvi tekmovalni dan, smo se pomerili na dveh različnih dolžinah. Plavati dvakrat okoli malega otoka je pomenilo tekmovati na 1900m, štirikrat okoli pa že spoštljivih 3800m. Močan veter in tokovi ter hladna voda so nam preprečevali vrhunske čase. Kljub temu sta Bojan in Matjaž odlično opravila z daljšo razdaljo, meni in Marjeti je bila za ogrevanje pred nedeljskim programom dovolj tudi nastop na krajši.

Ob skrajšani regeneraciji, smo naslednje jutro, v nedeljo vsi štirje zaplavali na 5000m, po “nežidersko” – (okoooooli veliiiiikega otoka). Veter nam ni prizanesel, niti za trenutek ni pojenjal, tokovi so ojačali, valovi se povišali, voda pa se je še malce bolj ohladila – na 17 stopinj C. Glede na vse skupaj seveda nisem imel visokih pričakovanj, priplavati do konca, se je zdel najprimernejši cilj.

Razmere!

Na cilj sta prišla najprej Bojan nato Matjaž, potem pa dolgo noben od naših, nato pa še midva z Marjeto.

Ne glede na vse skupaj se, navdušen nad avstrijskimi jezeri, prej ali slej vrnem.

Uradne rezultate si lahko ogledate tukaj. Naša 3K preglednica z rezultati je TULE, skupna razvrstitev v A CUP-u pa tule.


Naslednja 4. tekma A CUP-a bo pri Rosenhaimu na Bavarskem, 5. julija, na jezeru SIMSSEE (2,4 ali 6k).

Več na povezavi:  http://www.open-water.at/veranstaltungsorte/simssee-05-07-2015/