V nedeljo, 12. 6. 2011 ob 10.00, dan po 3K Kopru, bo v Ljubljani na stadionu na Kodeljevem humanitarni tek 10 krogov za 10 nasmehov. Pozivamo k čim večji udeležbi, da tudi na ta način pokažemo, da smo eno veliko športno srce.

Srečo, da nam je bila dana možnost in sposobnost biti aktivni na vseh področjih življenja, jemljemo skoraj preveč samoumevno. Žal ni dana vsem v taki meri.

3K-jevec Matej Markovič z ekipo Never give up v nedeljo organizira tek, s katerim bodo zbirali donacije za deset pogumnih otrok. Akcija že od petka poteka po slovenskih mestih, zaključila pa se bo v nedeljo v Ljubljani na stadionu Kodeljevo. Namen projekta je zbrati čim več podpornikov, ki bi z donacijami pomagali desetim otrokom s tragično zgodbo širom po Sloveniji. V ta namen bo Matej s prijatelji humanitarnosti in športa deset dni zapored in vsakič v drugem kraju pretekel deset maratonov po lokalnih stadionih, s ciljem, da zbere čim več sredstev za te male junake.

Želja organizatorjev je, da se jim na stadionu pridružijo ljubitelji športa in humanitarnosti oziroma vsi dobri po srcu, ki bodo skupaj z Matejem pretekli krog, dva kroga, deset krogov ali celoten maraton (105 krogov). Gotovo je tudi med nami veliko tistih, ki z veseljem tečemo za tak plemenit namen.

Pokažimo svojo srčnost in se v nedeljo čim večjem številu zberimo že kar na treningu teka v nedeljo na znanem kraju, na parkirišču pri Koseškem bajerju. Po treningu pa se skupaj odpravimo še na Kodeljevo. Kdor želi, lahko pride tudi le na Kodeljevo, nekaj pred 10. uro dopoldne. Na trening ali zgolj na Kodeljevo vabljeni tudi nečlani in vsi prijatelji kluba.

Pokažimo svojo srčnost in s tem lepim dejanjem podprimo otroke.