Spodobi se, da vas tudi po minuli sezoni seznanim z aktivnostmi naših članov v daljinskem plavanju.

Vsako leto nas je več, tokrat se je tekem udeležilo že 15 »3K-jevcev«. Očitno vas je večina vzela mojo propagando za tekmovalno plavanje zelo resno. Da ponovim še za ostale, ki tega še niste slišali: » Na katerem svetovnem prvenstvu tekmujejo tudi v kategorijah 95+, 100+?« Samo v plavanju! Zato ne zanemarjajte tega ŠPORTA, kajti mi imamo zelo malo težav s poškodbami. Ne mislim vas odvrniti od drugih športov, temveč vas samo spodbujam, da plavanja ne zanemarite – nasprotno, vse bolj se mu začnite posvečat in se nam pridružite, kajti prepričan sem, da mi boste v prihodnje zelo hvaležni. Samo poglejte na to sliko Marjetke, z nasmeškom do ušes po prvič preplavanih 5 km na Nežiderskem jezeru. Po 5 letih trdega boja z organizatorjem A CUP-a in po zamenjavi vodstva sem dosegel spremembe kategorij v A CUP-u: do23, 23-40, 41-50 in 51+.

Letos nas čaka evropsko veteransko prvenstvo na odprtih vodah (3 km), ki bo na Reki 10. Septembra in je bilo prestavljeno iz Londona, kjer pa bo konec maja potekalo evropsko veteransko prvenstvo v 50m olimpijskem bazenu.

Koledar plavalnih tekem AVSTRIJA CUP-a je na povezavi http://www.open-water.at/

Kot vedno bo za  »3K-jevce« udarna tekma na Klopinskem jezeru 28. maja. Vabim vas tudi, da se udeležite tudi tekem SLOVENSKEGA POKALA, ki ga organizira PK Riba.

Rezultati vseh plavalnih tekem »3K-jevcev« v 2015 so TUKAJ .