Ker je bila prva sobota v letu 2013 sončna, je bila odločitev za plavanje bolj razumska kot sama po sebi umevna in tako si moral najti kar kakšen razlog več, da si se odločil popoldan preživeti na bazenu Kodeljevo.

Samo dve plavalni tekmi na leto, možnost preskusa tako na kratkih kot na triatlonski sprint razdalji, družba trenerja, aktivnost v eni od triatlonskih disciplin in pridobivanje novih (triatlonskih) izkušenj tako morda za marsikoga niso bili dovolj, je bil pa pomemben in odločilen razlog za udeležbo – druženje s kolegi iz kluba. ‘Slovenija plava’ namreč zelo prijetno združi tekme posameznikov na kratkih razdaljah v vseh stilih in hkrati poveže člane posameznih klubov v štafetah 8x25m, v kateri morajo plavati vsaj tri punce.

Za posamezne nastope so se odločili PolonaKlemen in Andraž; prav vsi so se preskusili na 800 m, Polona pa še na 50 m prosto in 50 m prsno. Matjaž se je preizkusil na Cooperjevem testu. Glede na zgodnji prihod na bazen so bili tako v največji meri deležni dragocenih nasvetov Roka, Polona pa je 800 m preizkušnjo plavala v družbi samih Italijank, ki so skupaj s svojimi moškimi kolegi z značilno italijansko razigranostjo takorekoč preplavili bazen na Kodeljevem. Tudi hrvaških plavalcev je bilo veliko in vzdušje na tekmi je bilo res prijetno, vse skupaj pa je postalo še posebej razveseljujoče, ko so se posameznikom pridružili tudi štafetniki.

Člani 3K Športa so se zbrali skorajda za dve štafeti, kar je pomemben napredek, ki se je izkazal tudi kot dobra spodbuda za hitrost in zavzetost na tekmi. Tako je zadnja disciplina, 8 x 25 m minila kot najbolj zabavna in hkrati tudi najbolj tekmovalna preizkušnja.

Kakorkoli, vse skupaj se je končalo v Gradu Kodeljevo na metinem čaju in res lepo je bilo trenutek ali dva v tem družabno-neradodarnem zimskem času spet preživeti skupaj s 3K prijatelji. Bogatejši za druženje in tudi za nove plavalne izkušnje 3K-jevci že snujejo nove podvige in verjetno tudi nove medsebojne preskuse moči Smile