Malo SUTRA! Bilo je čisto posebno prvenstvo in nič ni bilo kakor lansko leto.

No nisem stručko za Kono, ampak ločim barvo, pa feltne so bolj aero….in to ni vse.

Prvič.

Letošnjo izdajo Ironmana s Havajev sem sploh prvič spremljal in to v živo, skor do konca 🙁 Žal sem v ciljnem šprintu omagal. Približno 10 minut pred koncem sem naletel na znameniti “navijaški” zid, zaspal sem pred TV ekranom. Očitno sem premalo ali pa narobe treniral. Gotovo pomanjkanje “baze”. V pripravah na naslednje leto torej obvezno kakšen celovečer’c, filmski maraton ali še bolje ena cela sezona Esmeralde v kosu – za “dolžino” ob nedeljah. Intervali, kje sem zamočil? Poročila in odmeve na TVSLO bom zamenjal s Timeout-om na SportTV, športnimi klipi z Eurosport-a… ja to mora pomagati. Če pa še standardne gele zamenjam s kofeinskimi, rezultat ne more izostat.

Drugič.

3K-jevec na stopničkah. Klemen res je – cel 3K je navijal. Sem se v nedeljo na koseškem spraševal, če sploh bo trening – s trenerji vred nas je bilo kakih deset, vse drugo 3K življe je spalo. Še ta najbolj zagnana “kuharca” je bila pozna, je komaj Acapulco ujela. Naša M pa celo dopoldne: “a si gledou, joj kok je bil dob’r, a ne, jest s’m tok vesela, mu bom en štrudl spekla, a ga zdej že jee?”, ja itak, da sem gledu. Šef pa čist zaskrbljen, češ kam se spet rine: “a si gledal, oni tolk garajo, jest bi pa malo takole, z vami tekal, spomladi mal u “merilend” in pol nazaj na pacifik, da vidim, če res ne piha več tolk, sej če ne piha pol bo, a?”.

Tretjič.

Starostniki nažigajo proje. Nisem siguren, se ne spaznam, ampak se dobro sliši. Ne res, a to je tud že blo? Klemen, daj ostani še malo amaterski profič, boš spet imel najlepši tridres – sponzorska navlaka mu ne paše.

Četrtič.

Brothers in Kona – bratca Rojnik in četica Lawaetz-ev. Slednjih sicer dvakrat več, ampak 3Kvaliteta šteje dvojno – rezultat: izenačeno! Bomo videli naslednje leto, naša dva bosta zagotovo tam, pa Danci?

Naslednjič?

Ja spet bomo stiskali pesti, naslednjič vsaj za 4K, upam stavit! Naslednjo jesen v Koni torej pričakujemo novestare obraze. Katere že? Ahaaaa, vem, pa ne poveeeeem 🙂

No zdaj pa resno!

O tem, da je bilo zadnje Ironman Svetovno prvenstvo letos res presežno v precej pogledih, govori tudi naslednji izseček članka z Ironman.com:

Ja, tudi naš “profesor” , kakor bi rekla M. je po 20 letih predal lento v svoji kategoriji najhitrejšega in v splošnem najstarejšega starostnika-rekorderja. Igor, po 20-ih letih imaš spet nov izziv. Pregovor pravi “vse se vrača, vse se plača”, zate velja: on se vrača, ker se splača!