Pet dni pred preizkušnjo se Kona torej ponovno prebuja (glej slike), “zoževanje” pred najpomembnejšim nastopom, priprave na zabavni program……

Klemen drugič – Prvo merjenje moči

Ja začel se je. Vsepovsod od znoja svetleče se mišice, polnoizstopajoče žile, vsaj popekfrej če že ne zgoraj brez oprave, odbitobarvaste superge, le oči vedno za neprosojnimi stekli očal. Kakor da bi vsi hoteli nadoknaditi tiste iz različnih razlogov izpuščene treninge med letom in narediti še zadnje intervale ali tempo trening. Ali pa samo odgnati slabo vest po imenu semnaredilzadost? Skratka vsepovsod polno triatloncev, ki s(m)o kot kobilice prebudili in meni nič tebi nič zavzeli to majhno nič hudega sluteče mestece. Vseeno pa vzlic zadnjim težkim treningom vestno pozdravljanje mimotekočih, z izrazi »lagan-tempo« na obrazu, ki naj bi razkrivali vrhunsko pripravljenost in minimalen trud ob kenijskem tempu.

Skratka merjenje mišic na višku. Letos pa prvič tudi uradno, vsaj na plavanju. Teden pred tekmo je bila namreč organizirana ogrevalna tekma po IM progi, kjer naj bi vsaj malce nabrusili svoje komolce in se privadili na jacuzi pogoje. Upanje na zmago je potonilo v vodi že takoj na štartni črti, ko sem pred sabo spoznal Pete Jacobsa Wink Mi ga je uspelo držat ravno 1,5m, potem sem ga pa pustil naprej in odplaval v svojem ritmu… In raje med plavanjem opazoval delfine kot špegal, kje daleč so že pro-ji.

Kljub temu, da naj bi bili že vsi tukaj, jih je precej težko spoznati. Profesionalce namreč. Ob vseh teh atletskih postavah, oblečenih v barvno izstopajoče in z reklamami nasičene drese, mimodrvečih na futuristično oblikovanih kolesih ni časa za obračanje vratov in ugibanje, kdo se skriva pod aeročeladami. Crowie, Luc Van Lierde ali navadni age grouper? No vseeno pa priznam, da je lažje interval do konca naredit, ko te zjutraj na Alii drive vnaprej pozdravi Caroline Steffen ali Eneko Lanos J S sproščenim izrazom na obrazu, seveda!

Torej, kar je bilo narejenega je zapisano v evidencah, kar izpuščenega sicer malce kljuva zadaj v glavi, a sedaj je čas za počitek. In seveda za tek v gatah, parado narodov, nahrbtnik, zastojn-stvari-na-expu…

Boljiživot.press.