Predzadnjo nedeljo meseca novembra se je v Palmanovi, malem renesančnem mestu v obliki deveterokrake zvezde, zares zaključila naša tekaška sezona.

Ob mrzlem in meglenem ljubljanskem vremenu nas je ob prihodu Palmanova še posebej lepo pozdravila s prebujajočim sončnim jutrom in tako še bolj okrepila našo motivacijo po užitkarskem teku in dobrih rezultatih. Okusen jutranji kapučino in hitri ogled znamenitosti mesta. Približujoča ura starta nam je po obveznem ogrevanju še dodatno dvignila srčni utrip.

Znak za start in gremo! Nekaj malega megle na progi nas je samo dodatno spomnilo na megleno Ljubljano in nas s tem razveselilo, da imamo priložnost teči v Palmanovi v kratkih rokavih konec novembra. Novost letošnje proge je bil start v dve smeri, ki je nato tekače združil po slabih 2 kilometrih, ter zajci s predvidenimi časi.

Nivo uspešnosti je bil zelo visok, saj je 40 % naših klubskih tekačev, ki so tekli na polmaratonski razdalji, postavilo osebni rekord. Ali povedano malo drugače, pet nas je teklo polmaraton, Bojan in Niko pa sta presegla sama sebe (=PB). Kakšno sekundo ali minuto kasneje smo se jima nasmejani v cilju pridružili Boris, Helga in Matej. Letos so prireditelji prvič organizirali tudi netekmovalno desetkilometrsko progo, kjer je klub zastopala Saša. No ja, če pa merimo uspešnost po zadovoljstvu, je bila ta 100 %.

Še naši rezultati:

Polmaraton
Ime in priimekNeto ČasTempo
Bojan Skočir1:35:594:34
Niko Kočevar1:41:434:50
Boris Osolnik1:42:574:54
Helga Kočevar1:43:244:55
Matej Vukotič1:47:515:09
   
10 kilometerski tek
Ime in priimekČas 
Saša Vrbančičnetekmovalno 

Uspešno in zadovoljno se je torej končala letošnja tekaška sezona in z iskricami v očeh že nakazala nove želje v to smer!