IMVR

Sredi marca se nam je triatlonsko življenje v trenutku dramatično spremenilo.  Zaprti bazeni, prepoved organiziranih treningov, prepoved gibanja izven matične občine…, so močno načeli našo rutino. Vendar nismo ostali paralizirani, še kako se je pokazala naša odpornost, predanost športu in inovativnost. Delno se znajdemo vsak po svoje, obenem pa poskušamo ostati tudi povezani. Video konference so se pokazale kot zelo primeren način za izmenjavo izkušenj, medsebojno spodbujanje ali zgolj za kramljanje, druženje in vzdrževanje odnosov.

Seveda ni najenostavneje vzdrževati motivacije in osredotočenosti na trening, če ni jasnega cilja. Pri iskanju rešitev nam je IRONMAN z VIRTUAL KLUBOM (na povezavi TUKAJ) ponudil lepo priložnost za treninge in celo tekmovanja. Doslej je za nami že pet VR tekem, po dve na razdalji 70.3, olimpik in en sprint.

Tudi v 3K smo se pridružili ideji in vsaj deveterica se nas je doslej virtualnih tekem tudi udeležila (Bojan S., Marko, Igor Š., Barbara, Gašper, Bojan P., Ivan, Nenad in Igor K.). Nekateri so na tak način doživeli celo prve tekmovalne izkušnje v triatlonu (dejansko duatlonu). Čestitam! Način tekmovanja doma oziroma kjerkoli – formata tekmovanj se je prijel slogan ANYWHERE IS POSSIBLE, ima seveda tudi svoje pomanjkljivosti. Tiste bolj ambiciozne nas vsekakor motijo razne goljufije, do katerih prav gotovo prihaja in se posledično kažejo v nerealnih rezultatih.

IMVR1

Vseeno pa vsi, ki smo se na virtualnih tekmah preizkusili, soglasno ugotavljamo, da je to zelo primeren način za vzdrževanje forme in motivacije v tem, upajmo, da prehodnem obdobju. Zato bomo s podporo tekmam na daljavo nadaljevali. Predlagamo, da se kot klub povežemo in se predvidoma v vikendu od petka 29. do nedelje 31. maja in/ali od petka 5. do nedelje 7. junija udeležimo virtualne tekme na razdalji 70.3 (5km teka, 90 km kolesarjenja, 21 km teka) in/ali olimpik (3km teka, 40 km kolesarjenja, 10 km teka). Kako bi ti dve tekmi izvedli, je seveda močno odvisno od razvoja dogodkov, na katere nimamo nikakršnega vpliva. Rodile so se ideje, da bi vsi zainteresirani člani 3K tekmovali sočasno na istih trasah. To bi lahko bilo kje v okolici Ljubljane ali morda celo kot tridnevno druženje na morju v Slovenski Istri. O načinu izvedbe tekme vas bomo sproti obveščali.

Predlagamo vam, da o predlogu razmislite, si na TEJ POVEZAVI pridobite vse informacije o IRONMAN VR, se registrirate in nato prijavite na eno od predlaganih tekem.

IMVR2

Zelo bom vesel vašega odziva, predlogov, mnenj. Na klubski e-mail ( igor@3ksport.si, 031 288 544) sporočite tudi vašo odločitev, da se tekme nameravate udeležiti, tako da bomo lahko načrtovali naslednje korake

Ostanimo povezani, ostanimo zdravi!

Igor

3K ŠPORT