Jesenski del sezone do Ljubljanskega maratona ali do druge individualno izbrane tekme izvajamo vadbo po ustaljenem urniku, in sicer ob torkih in četrtkih (oktober, november, december, januar, februar, marec ob 17.00 uri, april, september ob 17:30, maj, junij, julij, avgust ob 18.00 uri) ter ob nedeljah (ob 8.00 uri). Novembra je praviloma tekaška pavza, glede na interes lažji treningi potekajo tudi ta mesec, z novo sezono pa pričnemo decembra. Zimski del sezone je za vse tekače usmerjen v pridobivanje osnovne aerobne vzdržljivosti, od marca dalje pa so treningi individualizirani in usmerjeni k izbranim tekmovalnim ciljem.

Naše 20 letne izkušnje so dobro zagotovilo za izpolnitev vaših pričakovanj.

V sezoni 2023/2024 bomo nadaljevali z vadbo teka na dolge proge, ki je namenjena vsem kategorijam tekačic in tekačev. Vadbo v celoti organizira, načrtuje in izvaja IGOR KOGOJ. V vadbo se lahko vključijo tako začetniki, ki jim je cilj preteči razdaljo 10 km, tekači, ki se pripravljajo za nastop na malem maratonu, tekači, ki že imajo maratonske izkušnje, pa tudi tisti, ki se pripravljate za nastope v triatlonu. Delež žensk je zelo razveseljujoč, saj predstavljajo polovico vadečih. Pisana zasedba, ki zagotavlja tudi prijetno druženje. Vadba je individualno zasnovana, tako da je prilagojena sposobnostim in ambicijam vsakega posameznika.

Z vadbo za novo sezono smo pričeli v nedeljo, 3. decembra 2023, vendar se nam lahko pridružite kadarkoli tekom leta. Treningi v obdobju december 2023 – marec 2024 so namenjeni predvsem pridobivanju osnovne dolgotrajne vzdržljivosti in pripravi na nastope v letu 2024.

Treningi so organizirani na sledeč način:

Vsak torek in četrtek

  • oktober, december, januar, februar, marec ob 17.00 uri,
  • april, september 17.30,
  • maj, junij, julij, avgust ob 18.00 uri

se zberemo na makadamskem parkirišču nasproti ZOO. Treniramo ob Večni poti, na Poti spominov in tovarištva (PST), v Mostecu in na Rožniku. Treningi so individualno zasnovani. Tečemo tempo teke, fartleke, klance (kasneje intervale), v skupni količini od 7 do 25 km. Za začetnike je predviden poseben program glede na stopnjo pripravljenosti posameznika. V vsako enoto vadbe seveda sodi tudi ogrevanje, raztezne vaje, atletske vaje, pospeševanja, iztek.

Vsako nedeljo

  • ob 8.00 uri

se zberemo na makadamskem parkirišču nasproti ZOO. Za začetnike je predviden poseben program glede na stopnjo pripravljenosti posameznika. Že izkušeni tekači tečejo od 60-180 minut. Intenzivnost in trajanje so določeni glede na sposobnosti posameznika ter rezultate tekmovanj in testiranj. Startamo vsi skupaj, nato se (glede na pripravljenost in določen tempo) oblikujejo manjše skupine. Za najambicioznejše je nekajkrat letno predviden tek na celotni trasi PST (33 km).

Za tekače začetnike:

V pomladanskem (marec, april) in jesenskem času (september, oktober) glede na interes organiziramo tudi dvomesečne tečaje teka. V primeru zaključene skupine najmanj 10 tekačev znaša vadnina 46€.

Cena:

  • mesečna vadnina (online preko TrainingPeaks) 45 €,
  • polletno (šestmesečno) predplačilo vadnine znaša 250 €
  • letno (za celotno sezono) predplačilo vadnine znaša 450 €

ŠTUDENTSKI POPUST: 20 % na redne mesečne vadnine brez ostalih popustov.

POPUST ZA ZVESTOBO: Vsi člani 3K, ki so v preteklosti redno sodelovali v programu in so podali izjavo o namenitvi 1% dohodnine 3K ŠPORTU, bodo v primeru celoletnega predplačila deležni posebnega individualnega popusta.

Vadnina se obvezno plača ob pričetku posameznega obdobja. Vsi, ki se boste udeleževali treningov, ste se dolžni pred pričetkom včlaniti v 3K SPORT. Letna klubska članarina znaša 35€ (15€ za študente, 20€ za tiste, ki podate izjavo o namenitvi 1 % dohodnine 3K ŠPORTU). Vadnina in članarina se plačujeta na TRR 3K ŠPORT št. 02033-0256677232. Ob plačilu članarine prejmejo vsi člani praktično darilo.


Program in izvedba vadbe sta individualno pripravljena in prilagojena ciljem, pripravljenosti in sposobnostim vsakega člana.

Prosimo, da na ta razpis opozorite tudi druge, za katere menite, da bi se nam želeli priključiti. Vse informacije o tekaškem in drugih programih najdete na naši spletni strani: http://www.3ksport.si/programi. Na razpolago smo vam na elektronskem naslovu: sportnosrce@3ksport.si ali telefonu: 031 288544.

Ob prijavi izpolnite prijavnico za članstvo in program teka.

Obrazec – dohodnina

3K ŠPORT

Igor Kogoj

40 let izkušenj v triatlonu

20 let dela v 3K